Spărgători prinși în Hunedoara

821

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara au desfăşurat o acţiune în urma căreia au depistat şi au reţinut, pentru 24 de ore, doi bărbaţi, unul în vârstă de 22 de ani, din județul Gorj şi unul de 39 de ani, din municipiul Hunedoara, bănuiţi de săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat.

Cei doi sunt bănuiţi de comiterea, în noaptea de 16/17.11.2021, a unei infracţiuni de furt calificat, dintr-un autoturismul parcat pe raza municipiului Hunedoara. Potrivit probatoriului, cei doi ar fi sustras mai multe scule electrice (în valoare de peste 5.400 de lei), din autoturismul aparținând unei societăţi comerciale, după ce au forțat un geam glisant de la portiera maşinii. De asemenea, tot în noaptea de 16/17.11.2021, cei doi ar fi pătruns pe o fereastră lăsată deschisă într-un container (aparținând unei societăţi comerciale) folosit ca loc de depozitare și vestiar pentru muncitori, iar din interior au sustras mai multe scule electrice (în valoare totală de 3.000 de lei).

Printr-un mod de operare asemănător, în noaptea de 17/18.11.2021, cei doi au sustras mai multe scule electrice, în valoare totală de 4.500 de lei, dintr-un alt container, folosit ca şi loc de depozitare și vestiar pentru muncitori.

În urma activităţilor întreprinse, poliţiştii au recuperat aproape în totalitate sculele electrice sustrase, care urmează a fi restituite persoanelor vătămate.

Totodată, a fost identificat un bărbat de 31 de ani, din Hunedoara (în prezent aflat sub măsura arestului la domiciliu într-o altă cauză penală), în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Faţă de primii doi, poliţiştii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, toți trei urmând să fie prezentați în cursul acestei zile magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea dispunerii măsurilor preventive.

IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.