Spărgători de biserici capturați de Poliție

Polițiștii au reținut doi adolescenți de 16 ani și un tânăr de 19 ani, suspectați că au comis mai multe infracţiuni de furt calificat şi tentative la furt calificat din societăţi comerciale, biserici şi locuinţe, din Valea Jiului.

Patru biserici din Vulcan au fost pe lista hoților. „În noaptea de 19 ianuarie 2020, au pătruns prin efracție în incinta unui lăcaş de cult din Vulcan, de unde au sustras o sumă de bani, din cutia milei. În noaptea de 20 ianuarie 2020, au pătruns prin efracție într-o altă biserică, de unde au sustras două potire. În aceeaşi noapte, tinerii au încercat să pătrundă prin efracție într-o biserică (tentativă de furt – nu au fost sustrase bunuri), iar mai târziu au încercat, din nou, să pătrundă prin efracție într-o biserică (nu au sustras bunuri, nici de această dată). Tot în data de 20 ianuarie 2020, în jurul orei 23:00, au încercat să pătrundă prin efracție într-o biserică (fără a fi sustrase bunuri), iar în noaptea de 21 ianuarie 2020, au pătruns prin efracție într-o biserică de unde au sustras cutia milei”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara.

Unul dintre preoți s-a plâns pe Facebook, de distrugerile suferite de biserica unde slujește, în urma spargerii. „Dumnezeu ştie cu câtă trudă şi jertfelnicie am ridicat biserica din Vulcan, câte nopţi nedormite am avut, datorii peste datorii, neajunsuri,facturi încă neplătite şi alte cele. Astăzi cu durere am găsit biserica spartă, totul vraişte,altarul pângărit de nişte oameni fără Dumnezeu. Rog autorităţile locale şi poliţia să intervină şi să îi găsească pe făptaşi. Nu este posibil aşa ceva , este a treia biserica spartă in câteva zile în municipiul Vulcan”, a fost mesajul preotului Mănăsuc Zgîrcea, care a publicat imagini cu biserica în care slujeşte, după ce a fost călcată de hoţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Numărul pacienților decedați în județul Hunedoara, care au fost diagnosticați cu Covid 19, a ajuns la 16         REAL TIME – SINE DIE! Judeţul Hunedoara, incapabil să testeze Covid – 19 cu două aparate în dotare         Starea de Urgență prelungită cu o lună în România         Viorel Demean, șeful ISU Hunedoara, a fost externat din spital         Scrisoare deschisă Sindicatului Medicorul Honorem al medicilor de la Spitalul Județean din Deva         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei