Spărgători de biserici capturați de Poliție

Polițiștii au reținut doi adolescenți de 16 ani și un tânăr de 19 ani, suspectați că au comis mai multe infracţiuni de furt calificat şi tentative la furt calificat din societăţi comerciale, biserici şi locuinţe, din Valea Jiului.

Patru biserici din Vulcan au fost pe lista hoților. „În noaptea de 19 ianuarie 2020, au pătruns prin efracție în incinta unui lăcaş de cult din Vulcan, de unde au sustras o sumă de bani, din cutia milei. În noaptea de 20 ianuarie 2020, au pătruns prin efracție într-o altă biserică, de unde au sustras două potire. În aceeaşi noapte, tinerii au încercat să pătrundă prin efracție într-o biserică (tentativă de furt – nu au fost sustrase bunuri), iar mai târziu au încercat, din nou, să pătrundă prin efracție într-o biserică (nu au sustras bunuri, nici de această dată). Tot în data de 20 ianuarie 2020, în jurul orei 23:00, au încercat să pătrundă prin efracție într-o biserică (fără a fi sustrase bunuri), iar în noaptea de 21 ianuarie 2020, au pătruns prin efracție într-o biserică de unde au sustras cutia milei”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara.

Unul dintre preoți s-a plâns pe Facebook, de distrugerile suferite de biserica unde slujește, în urma spargerii. „Dumnezeu ştie cu câtă trudă şi jertfelnicie am ridicat biserica din Vulcan, câte nopţi nedormite am avut, datorii peste datorii, neajunsuri,facturi încă neplătite şi alte cele. Astăzi cu durere am găsit biserica spartă, totul vraişte,altarul pângărit de nişte oameni fără Dumnezeu. Rog autorităţile locale şi poliţia să intervină şi să îi găsească pe făptaşi. Nu este posibil aşa ceva , este a treia biserica spartă in câteva zile în municipiul Vulcan”, a fost mesajul preotului Mănăsuc Zgîrcea, care a publicat imagini cu biserica în care slujeşte, după ce a fost călcată de hoţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi         Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat         Accident la intrare în Hațeg. Manevra inconștientă a unui tânăr         INTERVIU. Cristian Coroiescu, candidat ALDE la Primăria Călan: În acest moment legat de Călan ne lovim de expresia “nu avem”         Cioban rănit de un urs, în Retezatul Mic         Motociclist fără permis mort într-un accident. Avea doar 21 de ani         Tânăr prins băut la volan pe un bulevard din Deva         Angajat al CJ Hunedoara, diagnosticat cu Covid 19. Ce măsuri au fost luate în instituție         Povestea celei mai bogate mine de fier, exploatarea de la Ghelari         Un nou restaurat se deschide la Orăștie – „Curtea leilor”         Se lucrează pe Autostrada A1, în zona Orăștie         Șoseaua Deva – Lugoj, în lucru. Se montează parapete de beton în zona Coșava – Coșevița