Șoseaua Hunedoara – Călan intră în șantier

Consiliul Județean Hunedoara, Primăria Hunedoara și reprezentanții asocierii de firme SC Proactiv SRL – SC Drupo SRL – SC Sercotrans SRL au semnat, marți, contractul de investiții privind modernizarea șoselei Hunedoara – Călan, în lungime de zece kilometri. Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, și are o valoare de 36,4 milioane de lei, din care UE va asigura 28,22 milioane de lei, contribuția Consiliului Județean Hunedoara, de 2 la sută, va fi de 664,12 mii lei, iar din fonduri guvernamentale va fi asigurată suma de 4,31 milioane lei. Consiliul Județean Hunedoara va mai adăuga 3,13 milioane lei pentru construirea podului peste calea ferată de la intrarea în Călan.
Modernizarea DJ 687, între Hunedoara și Călan, este proiectată pe o lungime de 9,7 km de carosabil. Conform proiectului, pe o lungime de 3,71 km drumul va avea o lățime de 9 metri pentru a permite construirea unei benzi speciale de urcare pentru traficul greu. Pe restul porțiunii de drum, lățimea părții carosabile va fi extinsă la 6 metri cu 2 benzi de circulație, 2 benzi de încadrare de de câte un sfert de metru fiecare și acostamente de 0,75 de metru fiecare. „Se vor construi de asemnea șanțuri pereate cu beton, drenuri și rigole carosabile ranforsate pentru asigurarea scurgerii apelor de pe platforma drumului în caz de precipitații. Investiția prevede construcția a șase podețe dalate, iar pentru siguranța traficului, în porțiunile de risc se vor realiza ziduri de sprijin și parapeți. Pasajul peste calea ferată Simeria-Petroșani va fi reabilitat, iar pe o porțiune de 3,4 kilometri șoseaua va dispune și de trotuare”, a informat Consiliul Județean Hunedoara. Durata de execuție a lucrării este de 23 de luni, la care se adaugă o perioadă de trei luni necesară proiectării.
Pentru lărgirea drumului la ieșire din Hunedoara, va fi necesară tăierea a circa 60 de arbori, majoritatea tei, de pe Bulavardul Decebal (DJ 687). În locul lor vor fi plantați alți copaci. Drumul județean nu va beneficia de piste de biciclete, acestea nefiind menționate în studiul de fezabilitate realizat înainte de anul 2016, când a fost depus proiectul pentru a primi finanțare. Declivitatea terenului a fost motivul pentru care s-a renunțat la piste de biciclete, susțin reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Vladimir Brilinsky, cetățean de onoare al Orăștioarei de Sus         PE BANII PRIMĂRIEI DEVA. Răzvan Mareş, 100 de zile drumeţ cu 9.000 euro cazare în nici doi ani de mandat         Femeie rănită într-un accident la Pricaz         Tânăr reținut de polițiști pentru furt calificat         Constantin Stancu, un cărturar al Țării Hațegului         Adolescentă de 15 ani dispărută de acasă         Ziua Porților Deschise la Tribunalul Hunedoara         Cum s-a lucrat la noua șosea din munții Parâng         Superstarul care a dansat gol pușcă în Sarmizegetusa Regia se întoarce: „Am făcut haka în onoarea dacilor”         Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani