Șoseaua Deva – Oradea, pe cel mai dezastruos tronson

Șoferii care circulă pe șoseaua europeană Deva – Oradea (DN 76) întâmpină greutăți mari în zona localității Vârfurile, din cauza stării dezastruoase a șoselei.
„Atenție, imagini cu puternic impact emoțional! Nu este vorba de vreun drum forestier în creierii munților sau un teatru de operațiuni militare. Fotografiile atașate arată situația actuală de pe DN76 Deva – Oradea în zona localității Vârfurile. Reabilitarea sectorului surprins în poze (33 de kilometri între Ștei și Vârfurile) a început în 2012 și este încă departe de finalizare”, informează Asociația Pro Infrastructură, într-o postare pe Facebook, în care prezintă în imagini situația șoselei.
Contractul pentru modernizarea a tronsonului rutier, o investiție estimată la 172 de milioane de lei, a fost reziliat în toamna anului 2017, când stadiul construcțiilor a ajuns la circa 80 la sută, iar lucrările rămase de executat nu au mai demarat. În prezent, arată o informare a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în apropiere de Vârfurile, „din cauza ploilor abundente s-a produs o cedare a corpului drumului pe o lungime de 50 metri, circulația desfășurându-se îngreunat pe 1/2 din cale. „Zona este semnalizată corespunzător cu indicatoare rutiere și alte mijloace de siguranță până la remedierea situației la data de 31 mai 2019”, informează CNAIR.
Un alt tronson al șoselei Deva – Oradea, de 14 kilometri, între Ioneşti și Vârfurile, va intra în șantier, după ce contractul de modernizare în valoare de 12 milioane de euro, a fost atribuit de CNAIR în august 2018.

FOTO: Asociația Pro Infrastructură.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara