Șoseaua Deva – Oradea (DN 76) în șantier. Cum se lucrează pe cele două tronsoane nefinalizate

1088

Tronsoanele Ionești – Vârfurile (14 kilometri) și Vârfurile – Ștei (33 de kilometri) din drumul european Deva – Oradea (184 de kilometri) se află în șantier, primul din anul 2018, iar cel de-al doilea din 2020, după mai mulți ani în care lucrările au fost blocate. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a prezentat stadiul lucrărilor efectuate pe cele două tronsoane, la final de an.
„În cadrul contractului de reabilitare a DN 76, sector Ionești – Vârfurile, Asocierea SC Sylc Con Trans SRL / Hydrostroy AD a executat, în ultima parte a anului, lucrări la ziduri de sprijin în zona Hălmagiu, s-au montat dispozitive de acoperire a rosturilor de dilatație de la poduri, s-au realizat bazine de dispersie, extraexcavații și blocaj de piatră pentru stabilizarea terenului la parcarea de scurtă durată din zona Hălmagiu. Termenul estimat de finalizare al lucrărilor este jumătatea anului viitor. Pe următorul sector aflat în reabilitare, DN 76 Vârfurile – Ștei (sectorul administrat de DRDP Timișoara fiind Vârfurile – Groși), antreprenorul Drum Asfalt SRL & Vahostav – SK A.S. & Trameco S.A. & Ile Viorel Construct SRL a executat, în luna decembrie, lucrări de așternere a stratului de bază și a stratului de legătură, reparații la structura rutieră existentă, umpluturi în spatele zidurilor de sprijin, montarea bordurilor și pavajelor la trotuare, cofrare și turnare șanțuri pentru scurgerea apelor. Sectorul de drum se află pe teritoriul județelor Arad și Bihor, fiind administrat împreună cu DRDP Cluj”, a informat DRDP Timișoara.
Proiectul de reabilitare a drumului naţional DN 76, Deva – Oradea, km 0+000 – km 184+390 a demarat în 2013, iar sursa de finanţare a acestor lucrări este asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

FOTO: DRDP Timișoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.