Șoseaua de pe malul Lacului Cinciș a intrat în reparații

De joi, au început reparațiile pe șoseaua care ocolește lacul de acumulare. Gropile și șanțurile sunt astupate cu asfalt și au fost instalate panouri prin care turiștii sunt înștiințați să circule cu viteza maximă de 30 de kilometri pe oră, deoarece drumul a intrat în șantier.

Miercuri, reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara i-au somat pe cei ai Primăriei Teliucu Inferior, care în 2018 a preluat în administrare tronsonul de drum județean, pentru a derula lucrări la rețeaua de apă și canalizare, să repare cât mai repede șoseaua, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță și confort.
„Este a cincea oară când ne întâlnim cu cei de la Primăria Teliucu Inferior, însă domniile lor nu înțeleg care le sunt obligațiile din contractul de administrare. Oamenii sunt revoltați pe bună dreptate, acest drum arată ca după bombardamente. Îi rog încă o dată să-și respecte obligațiile. Am solicitat Poliției să verifice dacă sunt îndeplinite condițiile de siguranță, iar dacă nu, să aplice amenzi administratorului drumului, adică Primăriei Teliucu Inferior”, afirma Costel Avram, administratorul public al județului.

Şoseaua care ocoleşte Lacul Cinciş, pe aproape zece kilometri, a fost construită în urmă cu şase decenii, odată cu barajul, însă de atunci autorităţile nu au mai investit în reabilitarea ei. Situaţia dezastruoasă în care a ajuns drumul judeţean a făcut o mulţime de pagube maşinilor care circulă pe el. „Starea de degradare a îmbrăcăminţii rutiere este avansată pe tot sectorul asfaltat, durata de exploatare fiind depăşită. Starea de degradare se explică plin lipsa parţială a lucrărilor de întreţinere la timpul potrivit, prin capacitatea portantă deficitară a structurii rutiere existente şi prin neasigurarea colectării şi evacuării apelor de suprafaţă din zona drumului”, arăta o expertiză tehnică realizată la soclitarea Consiliului Judeţean Hunedoara.
Din 2018, şoseaua a fost preluată în administrare temporară de Primăria Teliucu Inferior, pe durata lucrărilor la reţeaua de apă şi canalizare, dar reprezentanţii primăriei susțineau că nu au bani de reparaţii.

Comentarii FB

comentarii
2 thoughts on “Șoseaua de pe malul Lacului Cinciș a intrat în reparații

  1. Ion Cincișanu

    Nu a intrat în nicio reparație. Sunt muncitorii societății care a introdus canalizarea, muncitori ce asfaltează doar subtraversările și șanțurile săpate de ei, restul drumului rămânând în aceeași stare.

  2. MosOpinca

    Ieri lucrau, din nou, fix 3 oameni…am vazut si un al 4-lea care dormea intr-o basculanta, cu picioarele pe bord, in capatul sepentinei ce ucra spre cincis. Mobilizare exemplara. In ritmul asta, pana termina spre un capat, cele de la care au inceput e praf din nou. Cei trei ar putea sa iasa la pensie reparand drumul, fara sa se vqda vreun rezultat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului