SOLIDARI Medicii hunedoreni se alătură protestelor din sănătate

IMG_1239Reprezentanţii Colegiului Medicilor Hunedoara şi ai sindicatelor locale din sistemul sanitar au anunţat că vor sprijini acţiunile iniţiate de angajaţii din Sănătate, care cer deblocarea posturilor în sistem şi majorarea veniturlor medicilor.

Mircea Artean, preşedintele Colegiului Medicilor din judeţul Hunedoara, a declarat luni că instituţia a iniţiat o acţiune de consultare a personalului medical din 11 unităţi medicale din judeţ, cu privire la solicitările pe care angajaţii din sistemul sanitar le au faţă de minister. „În afara spitalului din Lupeni, toate unităţile medicale au fost de acord cu acţiunile propuse de Colegiul medicilor, legate de doleanţele privind reformele în sistemul sanitar”, a precizat Mircea Artean.

Solicitările prezentate de Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România sunt deblocarea posturilor în sistemul sanitar, excluderea din categoriile de bugetari a medicilor şi precizarea că aceştia nu sunt funcţionari publici, majorarea veniturilor medicilor, reducerea birocraţiei.

Din luna septembrie, medicii anunţă proteste şi pichetări, iar dacă negocierile cu reprezenanţii ministerului nu se vor concretiza acţiunile de protest vor merge până la demisii în bloc a cadrelor medicale. Potrivit medicului cardiolog Gheorghe Basarab, medicii speră ca măsurile viitoare luate de guvernanţi să diminueze exodul cadrelor medicale în străinătate, un fenomen care are repercurisuni grave asupra sistemului sanitar.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj