SOLIDARI Medicii hunedoreni se alătură protestelor din sănătate

IMG_1239Reprezentanţii Colegiului Medicilor Hunedoara şi ai sindicatelor locale din sistemul sanitar au anunţat că vor sprijini acţiunile iniţiate de angajaţii din Sănătate, care cer deblocarea posturilor în sistem şi majorarea veniturlor medicilor.

Mircea Artean, preşedintele Colegiului Medicilor din judeţul Hunedoara, a declarat luni că instituţia a iniţiat o acţiune de consultare a personalului medical din 11 unităţi medicale din judeţ, cu privire la solicitările pe care angajaţii din sistemul sanitar le au faţă de minister. „În afara spitalului din Lupeni, toate unităţile medicale au fost de acord cu acţiunile propuse de Colegiul medicilor, legate de doleanţele privind reformele în sistemul sanitar”, a precizat Mircea Artean.

Solicitările prezentate de Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România sunt deblocarea posturilor în sistemul sanitar, excluderea din categoriile de bugetari a medicilor şi precizarea că aceştia nu sunt funcţionari publici, majorarea veniturilor medicilor, reducerea birocraţiei.

Din luna septembrie, medicii anunţă proteste şi pichetări, iar dacă negocierile cu reprezenanţii ministerului nu se vor concretiza acţiunile de protest vor merge până la demisii în bloc a cadrelor medicale. Potrivit medicului cardiolog Gheorghe Basarab, medicii speră ca măsurile viitoare luate de guvernanţi să diminueze exodul cadrelor medicale în străinătate, un fenomen care are repercurisuni grave asupra sistemului sanitar.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar