SOLIDARI Medicii hunedoreni se alătură protestelor din sănătate

IMG_1239Reprezentanţii Colegiului Medicilor Hunedoara şi ai sindicatelor locale din sistemul sanitar au anunţat că vor sprijini acţiunile iniţiate de angajaţii din Sănătate, care cer deblocarea posturilor în sistem şi majorarea veniturlor medicilor.

Mircea Artean, preşedintele Colegiului Medicilor din judeţul Hunedoara, a declarat luni că instituţia a iniţiat o acţiune de consultare a personalului medical din 11 unităţi medicale din judeţ, cu privire la solicitările pe care angajaţii din sistemul sanitar le au faţă de minister. „În afara spitalului din Lupeni, toate unităţile medicale au fost de acord cu acţiunile propuse de Colegiul medicilor, legate de doleanţele privind reformele în sistemul sanitar”, a precizat Mircea Artean.

Solicitările prezentate de Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România sunt deblocarea posturilor în sistemul sanitar, excluderea din categoriile de bugetari a medicilor şi precizarea că aceştia nu sunt funcţionari publici, majorarea veniturilor medicilor, reducerea birocraţiei.

Din luna septembrie, medicii anunţă proteste şi pichetări, iar dacă negocierile cu reprezenanţii ministerului nu se vor concretiza acţiunile de protest vor merge până la demisii în bloc a cadrelor medicale. Potrivit medicului cardiolog Gheorghe Basarab, medicii speră ca măsurile viitoare luate de guvernanţi să diminueze exodul cadrelor medicale în străinătate, un fenomen care are repercurisuni grave asupra sistemului sanitar.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

paisprezece + patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani