Solidari cu bolnavii de cancer

89

Sunt oameni pe care viaţa i-a adus, fără voia lor, într-o confruntare necruţătoare cu una dintre bolile mileniului, respectiv cancerul. Unii au pierdut lupta cu boala, alţii continuă să se lupte zi de zi pentru viaţa lor sau a celor dragi afectaţi de această cumplită maladie.

11k_marsrozSunt zeci de mii de români care suferă de cancer, drept pentru care ziua de 1  Octombrie a fost decretată „o zi de suflet”, dedicată tuturor celor care au trecut prin această cumplită încercare. Alături de bolnavii de cancer, solidare cu aceştia sunt şi reprezentantele  Organizaţiei Femeilor Social – democrate din Hunedoara care organizează marţi, în Deva şi Vulcan, dialoguri cu tema ‘Pentru sănătate—Solidari cu bolnavii de cancer’, la care participă medici specialişti de renume în domeniu. La Deva, dezbaterile încep la ora 12.00 şi se desfăşoară la sediul Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara. Iar manifestările se vor încheia cu o vizită la secţia Oncologie a Spitalului Judeţean Deva. La Vulcan, manifestările vor fi găzduite de Organizaţia PSD şi vor începe la ora 13.30. la fel ca şi la Deva, este programată o deplasare la Secţia Oncologie a Spitalului de Urgenţă Petroşani, dar şi la Secţia de Îngrijiri Paleative a Spitalului de Urgenţă Petroşani situată în Oraşul Petrila, singura de acest gen din judeţ.

Un studiu al Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arata ca în România s-au înregistrat 78.760 de noi cazuri de cancer în 2012, marcând o creştere faţă de anul 2011, când s-au înregistrat 51.450 de noi cazuri. Aceasta statistică a clasat România pe locul al zecelea în rândul ţărilor europene, în ceea ce priveşte bolnavii de cancer. Cele mai des întâlnite tipuri de cancer sunt cancerul la san, la plămâni şi colon. Potrivit cifrelor furnizate, în anul 2012, 35,611 femei şi 43,149 bărbaţi din România suferă de cancer.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.