Șoferul teribilist prins cu 166 km/h prin localitate a contestat amenda

Judecătoria Deva a respins cererea depusă de Nicu Luț, un tânăr din Hațeg, care a contestat procesul verbal prin care a fost amendat de Poliție cu 652 de lei și i-a fost reținut permisul auto, pentru că a depășit viteza legală cu mai mult de 110 kilometri, pe șoseaua Hunedoara – Deva.
„În motivarea plângerii petentul arată că în timp ce se deplasa cu autoturismul pe șoseaua Hunedoara – Sântuhalm, din municipiul Hunedoara, a fost surprins de aparatul radar montat pe autospeciala MAI, că ar fi circulat cu viteza de 166km/h, în localitate. Petentul contestă procesul verbal motivând că de la data constatării faptei până la întocmirea procesului verbal au trecut 29 de zile. În probațiune a depus copie a procesului-verbal și a solicitat ca Inspectoratul de Poliție al Județului Hunedoara să depună înregistrarea video, raportul agentului constatator și ordinul de serviciu al acestuia”, se arată în plângerea formulată de șofer.
Având în vedere împrejurările săvârșirii faptei (orele 21,27 pe un drum județean intens circulat), faptul că viteza maximă admisă pe sectorul de drum pe care a circulat petentul a fost depășită cu 116 km/h , urmarea produsă și urmările care s-ar fi putut produce, instanța consideră că sancțiunea amenzii în cuantum de 2900 lei aplicată pentru contravenția prevăzută corespunde valorii minime prevăzute lege. Sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce nu poate fi înlăturată. Instanța va respinge cererea de restituire a sumei de 652 lei, reprezentând amenda achitată.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini