Soarta caselor de pe traseul autostrăzii Deva – Ilia a rămas indecisă

autostrada deva ilia (5)Cele patru familii care locuiesc în imobilele de la marginea comunei Şoimuş nu ştiu încă dacă locuinţele şi anexele gospodăreşti le vor fi demolate, pentru a lăsa loc autostrăzii. Grupul de case este inclus pe lista imobilelor ce urmează să fie expropriate. Oamenii nu au fost mulţumiţi de despăgubirile oferite de statul român şi i-au intentat proces. Dosarele în care sunt contestate exproprierile nu au fost finalizate, iar oamenii nu ştiu dacă vor rămâne sau nu fără case, indiferent de rezultatul procesului.

Mihai Irimie, primarul comunei Şoimuş, a declarat că a luat legătura cu şefii UMB, compania care a obţinut contractul de execuţie al tronsonului de autostradă Şoimuş (Deva) – Ilia, iar constructorii au precizat că situaţia legată de exproprierile imobilelor de la marginea localităţii rămâne incertă. Potrivit primarului, există şanse ca imobilele să nu mai fie demolate, o decizie urmând să fie luată de proiectanţi în următoarele săptămâni.

Lucrările la tronsonul de autostradă Şoimuuş – Ilia, Lotul patru al autostrăzii Deva – Lugoj, de 22,1 kilometri, sunt realizate de asocierea de firme Tehnostrade şi Spedition UMB. Valoarea contractului semnat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi constructori este de 419,4 milioane de lei (95,3 milioane de euro), fără TVA, a informat CNANDR. Cea mai mare parte a finanţării lucrărilor (85 la sută din bugetul alocat) va fi acoperită din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, diferenţa urmând să fie asigurată de statul român. Recent au demarat lucrările şi pe lotul trei al autostrăzii Deva – Lugoj.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020