Slujba de înmormântare a episcopului Gurie va avea loc la Deva

3196

Episcopia Devei și Hunedoara a transmis un comunicat în care oferă informații despre slujba de înmormântare a fostului episcop Gurie, decedat joi, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.

Potrivit reprezentanților Episcopiei Devei și Hunedoarei, slujba înmormântării părintelui Gurie va avea loc la Catedrala Episcopală din Deva sâmbătă, 23 octombrie 2021, după următorul program: de la 9:00 – Sfânta Liturghie arhierească; de la 12:00 – Slujba înmormântării.

„Cu regret şi adâncă durere în suflet, dar și cu multă nădejde în mila şi mângâierea care vin de la Dumnezeu, aducem la cunoștința slujitorilor sfintelor altare, a viețuitorilor din mănăstiri și a tuturor credincioșilor din Episcopia Devei și Hunedoarei, că Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, a trecut la cele veșnice în urma unui stop cardio-respirator astăzi, 21 octombrie 2021, în ziua de pomenire a sfinților mărturisitori ardeleni”

Episcopul Gurie a fost internat în 8 octombrie la Spitalul Județean de Urgență din Deva, după ce s-a infectat cu Sars-Cov-2. A doua zi a fost transferat în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, având plămânii afectați de virus pe o suprafață de circa 70 la sută. În urmă cu două zile, medicii au decis intubarea sa, însă starea sa a continuat să se agraveze. Joi dimineața, episcopul în vârstă de 52 de ani a murit.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *