Situație gravă la Spitalul județean din Deva: doi medici au fost diagnosticați cu coronavirus

349

Miercuri, 25 martie 2020, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva a dispus intrarea în carantină a Secţiei de Oncologie după ce cadre medicale au fost depistate pozitiv la testul COVID-19. Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Deva, dr. Daniel Roşca, „secţia a intrat în carantină şi urmează să se efectueze activitatea de dezinfecţie.”

Ea a menţionat că „atât pacienţii (13 la număr – unul se află în fază terminală), cât şi personalul medical din secţie, sunt asimptomatici. În prezent sunt efectuate testările COVID-19.”

„Cadrele medicale depistate pozitiv nu şi-au desfăşurat activitatea la SJU Deva pe parcursul acestei săptămâni”, a mai informat dr. Daniela Roşca.

Situaţia este gravă, a precizat managerul. „Doi medici s-au simţit rău peste weekend şi au rămas acasă. Unul dintre ei a fost la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Hunedoara, unde a fost consultat. I s-a dat tratament cu Tamiflu. A făcut febră şi a rămas acasă şi nu a venit săptămâna aceasta la spital. Nici al doilea medic nu a venit. Se face ancheta epidemiologică, să vedem cu cine au intrat în contact, tot personalul, familiile – vor intra în autoizolare”, a declarat Danniela Roşca.

Personalul de pe secţie este asimptomatic rămâne acolo şi va trata pacienţii care rămân internaţi. Cadrele medicale vor fi echipate corespunzător şi termometrizeate şi urmează să le fie recoltate probe. Pacienţii rămân internaţi pe secţie. Încă unui angajat al spitalului, care a intrat în contact cu medicii, i-au fost recoltate probe, dar testul a ieşit negativ. Pe secţie au rămas două asistente şi două îngrijitoare, un medic şi un brancardier.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.