SITUAŢIE DRAMATICĂ Corupţia din sănătate a lăsat 600 de bolnavi de cancer în grija unui singur medic

DSC_0403Medicul Tiberiu Rugea este nevoit să răspundă de toţi pacienţii Secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean Hunedoara din Deva, după ce doi dintre cei patru medici oncologi au fost arestaţi preventiv, iar o altă colegă de-a sa a intrat în concediu medical.

Situaţie dramatică la secţia de oncologie a Spitalului Judeţean din Deva: din cei patru medici oncologi care îşi desfăşurau activitatea pe secţie, în urmă cu două luni, a mai rămas în serviciu doar Tiberiu Rugea. Medicul trebuie să facă faţă unor sarcini de serviciu care în mod normal se împărţeau la patru şi e nevoit să asigure îngrijirea celor aproximativ 600 de pacienţi care se prezintă lunar la Oncologie.

De aproximativ două luni, medicii oncologi Elisaveta Mezo şi Alina Popa au fost suspendaţi din funcţie, după ce au fost arestaţi preventiv în dosarul fraudelor cu medicamente pentru bolnavii de cancer. Miercuri, Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul declarat de doctoriţe, după ce Tribunalul Hunedoara le-a prelungit mandatele de arestare preventivă cu încă 30 de zile. „Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate recursurile declarate de cei 10 inculpaţi, printre care şi cei doi medici, arestaţi în dosarul cunoscut opiniei publice drept „Dosarul fraudelor cu medicamente din Hunedoara”. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, toţi cei 10 inculpaţi urmând să fie cercetaţi în  continuare în stare de arest preventiv”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Aşteaptă ocuparea unui post

De asemenea, celălalt medic oncolog din Spitalul Judeţean Deva a intrat în concediu de maternitate. Rămas singur pe secţie, Tiberiu Rugea speră ca postul scos la concurs să fie ocupat cât mai repede. „Ştiu că a fost aprobată de către minister scoaterea la concurs a unui post de medic pe secţia de oncologie a spitalului. Urmează ca datele legate de examen să fie publicate”, a precizat Tiberiu Rugea.

Cei doi medici oncologi, Elisaveta Mezo şi Alina Popa, au fost acuzate că au semnat sute de reţete medicale pentru bolnavi de cancer, care ulterior erau decontate ilegal de farmacişti. Infracţiunile s-au petrecut în perioada 2010 – 2012, iar prejudiciul în dosarul în care doctoriţele, dar şi mai mulţi farmacişti din Hunedoara, sunt cercetaţi pentru înşelăciune şi evaziune fiscală, se ridică la 3,3 milioane de lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”