SITUAŢIE DRAMATICĂ Corupţia din sănătate a lăsat 600 de bolnavi de cancer în grija unui singur medic

DSC_0403Medicul Tiberiu Rugea este nevoit să răspundă de toţi pacienţii Secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean Hunedoara din Deva, după ce doi dintre cei patru medici oncologi au fost arestaţi preventiv, iar o altă colegă de-a sa a intrat în concediu medical.

Situaţie dramatică la secţia de oncologie a Spitalului Judeţean din Deva: din cei patru medici oncologi care îşi desfăşurau activitatea pe secţie, în urmă cu două luni, a mai rămas în serviciu doar Tiberiu Rugea. Medicul trebuie să facă faţă unor sarcini de serviciu care în mod normal se împărţeau la patru şi e nevoit să asigure îngrijirea celor aproximativ 600 de pacienţi care se prezintă lunar la Oncologie.

De aproximativ două luni, medicii oncologi Elisaveta Mezo şi Alina Popa au fost suspendaţi din funcţie, după ce au fost arestaţi preventiv în dosarul fraudelor cu medicamente pentru bolnavii de cancer. Miercuri, Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul declarat de doctoriţe, după ce Tribunalul Hunedoara le-a prelungit mandatele de arestare preventivă cu încă 30 de zile. „Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondate recursurile declarate de cei 10 inculpaţi, printre care şi cei doi medici, arestaţi în dosarul cunoscut opiniei publice drept „Dosarul fraudelor cu medicamente din Hunedoara”. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, toţi cei 10 inculpaţi urmând să fie cercetaţi în  continuare în stare de arest preventiv”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Aşteaptă ocuparea unui post

De asemenea, celălalt medic oncolog din Spitalul Judeţean Deva a intrat în concediu de maternitate. Rămas singur pe secţie, Tiberiu Rugea speră ca postul scos la concurs să fie ocupat cât mai repede. „Ştiu că a fost aprobată de către minister scoaterea la concurs a unui post de medic pe secţia de oncologie a spitalului. Urmează ca datele legate de examen să fie publicate”, a precizat Tiberiu Rugea.

Cei doi medici oncologi, Elisaveta Mezo şi Alina Popa, au fost acuzate că au semnat sute de reţete medicale pentru bolnavi de cancer, care ulterior erau decontate ilegal de farmacişti. Infracţiunile s-au petrecut în perioada 2010 – 2012, iar prejudiciul în dosarul în care doctoriţele, dar şi mai mulţi farmacişti din Hunedoara, sunt cercetaţi pentru înşelăciune şi evaziune fiscală, se ridică la 3,3 milioane de lei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru