Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului municipal din Orăștie a intrat, luni dimineața, în blocaj, după ce șefii unității medicale au fost luați prin surprindere de demisiile înaintate de medicul șef Lorena Ehim (foto), împreună cu asistentele și cu infirmierele angajate în secție. Lorena Ehim a precizat că a intrat în izolare la domiciliu și a anunțat, referindu-se la personalul medical, că: „suntem trimişi la moarte cu mâinile goale. Aştept să văd – mor, nu mor, cum mă mai simt. Din păcate se încearcă cumva nişte muşamalizări – cred, ascunderi de cazuri. Aşa am senzaţia. Nu e ceea ce ar trebui să fie şi noi suntem aruncaţi în cuşca cu lei – ca nişte bucăţi de carne. Noi am considerat la Orăştie că nu putem să ne ducem către moarte cu mâinile goale”. Teama de infecțiile cu coronavirus și lipsa echipamentelor medicale au fost motivele invocate de cadrele medicale pentru a-și justifica intențiile de demisie.

Situația de criză de la ATI – Spitalul Orăștie a fost detensionată, luni, după mai multe ore de negocieri, la care au participat prefectul Vasilică Potecă, primarul Ovidiu Bălan, managerul spitalului, Graziela Achim, și angajații secției. Asistentele medicale și infirmierele au fost convinse să își retragă demisiile și să revină la lucru, însă medicul Lorena Ehim nu a revenit asupra deciziei. Cel mai probabil, un alt medic va fi delegat sau detașat în locul acestuia.

Medicul nu a mai vrut să precizeze motivele care l-au determinat să renunţe la post, în ciuda promisiunilor primite că la ATI cadrele medicale vor fi condiţii mai bune pentru a-şi desfăşura activitatea.

„Nu vreau să comentez, am scris acolo motivele (în demisie – n.r.). E suficient. Nu are rost să mai discutăm, că oricum nu am ce să vă spun mai mult. Oamenii ar vrea să înțeleagă, dar e foarte greu să mă explic la o lume întreagă și nu am pentru ce să dau explicații lumii. Dau explicații acolo unde trebuie să dau explicații”, a declarat Lorena Ehim, pentru Newsweek.ro.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Prins la furat, deși trebuia să rămână în izolare         Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere