Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”

Poliţiştii locali nu stau deloc rău la capitolul venturi salariale. Cel puţin aceasta este părerea istoricului Adrian Andrei Rusu, unul dintre cei mai reputaţi medievişti din România, care a comparat salariile angajaţilor primăriilor cu cele ale oamenilor care şi-au dedicat activitatea cercetării. Concluzia, exprimată într-un mod ironic pe pagina sa de Facebook, l-a nemulţumit.

„Mai puţin sonor, se strecoară în media salariile poliţiştilor locali. Uauu! Dar trebuie să fie minunaţi aceşti nepedepsitori de coji de seminţe aruncate cu dexteritate din guri populare! Prin comparaţie, am dedus că mi-au trebuit aproape 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial şi un bobârnac să ajung la pensie la jumătate din răsplata muncii lor din uniforme cumpărate de administraţia publică. De aceea trebuie să iubesc orânduirea asta care mi se ascunde sub numele de România? Regret, o să-mi îndrept toată afecţiunea doar către lucruri trecute şi plaiuri nejumulite de pădure”, scrie istoricul Adrian Andrei Rusu.

Tema salariilor pe care le primesc poliţiştii locali a stârnit adesea controverse. În medie, veniturile lunare nete ale poliţiştilor locali din Deva şi Hunedoara sunt de circa 3.000 de lei, potrivit declaraţiilor de avere publicate pe site-urile celor două primării. Unii angajaţi au ajuns la venituri lunare de peste 10.000 de lei, cu tot cu pensiile primite, adăugate salariilor din primării.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici