Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”

Poliţiştii locali nu stau deloc rău la capitolul venturi salariale. Cel puţin aceasta este părerea istoricului Adrian Andrei Rusu, unul dintre cei mai reputaţi medievişti din România, care a comparat salariile angajaţilor primăriilor cu cele ale oamenilor care şi-au dedicat activitatea cercetării. Concluzia, exprimată într-un mod ironic pe pagina sa de Facebook, l-a nemulţumit.

„Mai puţin sonor, se strecoară în media salariile poliţiştilor locali. Uauu! Dar trebuie să fie minunaţi aceşti nepedepsitori de coji de seminţe aruncate cu dexteritate din guri populare! Prin comparaţie, am dedus că mi-au trebuit aproape 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial şi un bobârnac să ajung la pensie la jumătate din răsplata muncii lor din uniforme cumpărate de administraţia publică. De aceea trebuie să iubesc orânduirea asta care mi se ascunde sub numele de România? Regret, o să-mi îndrept toată afecţiunea doar către lucruri trecute şi plaiuri nejumulite de pădure”, scrie istoricul Adrian Andrei Rusu.

Tema salariilor pe care le primesc poliţiştii locali a stârnit adesea controverse. În medie, veniturile lunare nete ale poliţiştilor locali din Deva şi Hunedoara sunt de circa 3.000 de lei, potrivit declaraţiilor de avere publicate pe site-urile celor două primării. Unii angajaţi au ajuns la venituri lunare de peste 10.000 de lei, cu tot cu pensiile primite, adăugate salariilor din primării.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”