Șir de escrocherii prin metoda Accidentul

Numărul înșelăciunilor prin „metoda accidentul” a crescut. Trei cazuri au fost semnalate polițiștilot, în ultimele zile, în județul Hunedoara.

O femeie din Orăștie a reclamat Poliției că a fost înșelată de un bărbat care a contactat-o telefonic, spunându-i că este avocat și că fiul ei ar fi fost implicat într-un accident rutier. Bărbatul necunoscut i-a comunicat femeii că fiul acesteia este în drum spre București, în stare foarte gravă, iar pentru a fi „tratat special”, trebuie ca femeia să-i dea o sumă de bani, fără a indica exact valoarea.

De asemenea, așa-zisul avocat a mai precizat că, în urma verificărilor efectuate de către polițiști, a rezultat faptul că fiul ei se face vinovat de producerea accidentului și că poate „interveni”, dacă va primi o sumă de bani, fără a indica valoarea, astfel încât fiul ei să fie considerat nevinovat.
„La scurt timp, un bărbat s-a deplasat la domiciliul femeii şi i-a cerut acesteia să-i dea toți banii de care dispune, pentru a putea interveni în favoarea fiului ei. În acest caz, prejudiciul produs ca urmare a comiterii infracţiunii de înşelăciune este de 5.800 lei”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara.

O altă localnică din Orăștie a reclamat, în aceeașiz zi de sâmbătă, că a fost contactată telefonic de un necunoscut, care i-a spus că este „medic” și a informat-o că o rudă (cumnatul) a acesteia, a fost implicată într-un accident de circulație, motiv pentru care trebuie transportat de urgență cu elicopterul la București, solicitându-i în acest sens 30.000 de lei. „În timpul discuției telefonice, cumnatul femeii a intrat în casă, astfel încât discuția telefonică s-a încheiat. În timpul discuției telefonice, sub pretextul completării unui formular, persoana necunoscută a solicitat și obținut datele personale ale persoanei vătămate”, a informat IPJ Hunedoara.

Duminică, un tânăr din Simeria a reclamat Poliției că persoane necunoscute au contactat-o, pe telefonul fix, folosind un număr ascuns pe bunica sa, în vârstă de 87 de ani, spunându-i că nepotul acesteia a fost implicat într-un accident rutier și are nevoie urgentă de bani pentru o intervenție medicală. „În timp ce femeia vorbea la telefon cu persoana necunoscută, nepotul femeii a luat receptorul pentru a afla detalii, acesta fiind îndrumat să meargă la spital (fără să i se indice la care spital), dacă doreşte să se convingă, după care, persoana necunoscută a închis convorbirea. Imediat, tânărul a contactat presupusa victimă a accidentului (vărul său), aflând din discuțiile purtate cu acesta că nu a fost implicat în niciun eveniment rutier, motiv pentru care a sesizat Poliţia cu privire la tentativa de înşelăciune”, a informat IPJ Hunedoara.

Au fost întocmite trei dosare penale pentru înșelăciune și tentativă de înșelăciune.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului