Simota a fost audiat de judecătorii de la Petroşani în dosarul de evaziune fiscală

În faţa apropiaţilor lui, care aproape au umplut sala de judecată, Alin Simota a răspuns întrebărilor formulate de judecător în dosarul de evaziune fiscală aflat pe rolul instanţei de la Petroşani. Simota a fosta dus din arest, după ce s-a considerat că audierea lui este abslut necesară în această fază a procesului.

sim_41753100Alin Simota a fost, marţi, la Petroşani, în boxa acuzaţilor, acolo unde se judecă dosarul de evaziune fiscală în care este inculpat. Acesta şi-a salutat susţinătorii aflaţi în sala de judecată şi a încercat să convingă completul de judecată că nu e vinovat de acuzele ce i se aduc. Acesta susţine că nua  încercat să înşele bugetul de stat, dar nu a avut bani pentru plata impozitelor datorate, fiindcă a preferat să-şi plătească angajaţii. În plus, susţine că nu era administratorul firmei SIMAR, de asemenea parte în acest proces  „Nu eram eu administrator al firmei în acea perioadă, ci Mariana Panduru şi ulterior Dorin Smărdoi, iar eu ocupam funcţia de director tehnic. Discuţiile cu privire la plata contribuţiilor la stat îmi erau aduse la cunoştinţă, dar noi nu încasam cât trebuia să plătim la stat, iar prioritar a fost să plătim angajaţii”, a spus Simota răspunzând întrebărilor ce i-au fost adresate.

La finalul audierii, avocatul său, Ioan unguraş, a cerut judecătorului de caz ca la termenele ulterioare să nu-l mai citeze pe clientul său, pe motiv că prezenţa lui nu mai este necesară. „Am considerat că prezenţa inculpatului nu mai este necesară, pentru că nu  este arestat în această cauză şi pentru că are proces şi la Curtea de Apel Alba şi, după cum ştiţi,  au coincis uneori termenele de aici cu cele de acolo. Era doar o chestiune ce ţine de buna administrare a justiţiei, mai ales că, dacă ar fi fost judecat în libertate în celelalte cauze, aici prezenţa dumnealui nici nu era necesară. Ori, în condiţiile în care se va desemna expert, se  comunica un raport de expertiză, cel puţin câteva termene, până la concluzia expertului, prezenţa lui clar nu va fi necesară”, a declarat Ioan Unguraş, avocatul apărării.

Alin Simota a fost trimis în judecată în data de 12 martie pentru evaziune fiscală în calitate de reprezentant legal al SC Simar SRL Petroşani, prejudiciul calculat fiind de 440.972 de lei. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 3 decembrie.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști