Simota a fost audiat de judecătorii de la Petroşani în dosarul de evaziune fiscală

În faţa apropiaţilor lui, care aproape au umplut sala de judecată, Alin Simota a răspuns întrebărilor formulate de judecător în dosarul de evaziune fiscală aflat pe rolul instanţei de la Petroşani. Simota a fosta dus din arest, după ce s-a considerat că audierea lui este abslut necesară în această fază a procesului.

sim_41753100Alin Simota a fost, marţi, la Petroşani, în boxa acuzaţilor, acolo unde se judecă dosarul de evaziune fiscală în care este inculpat. Acesta şi-a salutat susţinătorii aflaţi în sala de judecată şi a încercat să convingă completul de judecată că nu e vinovat de acuzele ce i se aduc. Acesta susţine că nua  încercat să înşele bugetul de stat, dar nu a avut bani pentru plata impozitelor datorate, fiindcă a preferat să-şi plătească angajaţii. În plus, susţine că nu era administratorul firmei SIMAR, de asemenea parte în acest proces  „Nu eram eu administrator al firmei în acea perioadă, ci Mariana Panduru şi ulterior Dorin Smărdoi, iar eu ocupam funcţia de director tehnic. Discuţiile cu privire la plata contribuţiilor la stat îmi erau aduse la cunoştinţă, dar noi nu încasam cât trebuia să plătim la stat, iar prioritar a fost să plătim angajaţii”, a spus Simota răspunzând întrebărilor ce i-au fost adresate.

La finalul audierii, avocatul său, Ioan unguraş, a cerut judecătorului de caz ca la termenele ulterioare să nu-l mai citeze pe clientul său, pe motiv că prezenţa lui nu mai este necesară. „Am considerat că prezenţa inculpatului nu mai este necesară, pentru că nu  este arestat în această cauză şi pentru că are proces şi la Curtea de Apel Alba şi, după cum ştiţi,  au coincis uneori termenele de aici cu cele de acolo. Era doar o chestiune ce ţine de buna administrare a justiţiei, mai ales că, dacă ar fi fost judecat în libertate în celelalte cauze, aici prezenţa dumnealui nici nu era necesară. Ori, în condiţiile în care se va desemna expert, se  comunica un raport de expertiză, cel puţin câteva termene, până la concluzia expertului, prezenţa lui clar nu va fi necesară”, a declarat Ioan Unguraş, avocatul apărării.

Alin Simota a fost trimis în judecată în data de 12 martie pentru evaziune fiscală în calitate de reprezentant legal al SC Simar SRL Petroşani, prejudiciul calculat fiind de 440.972 de lei. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 3 decembrie.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi         „Ziua Curăţeniei”. Angajaţii DRÄXLMAIER au strâns trei tone de gunoaie de pe malurile Cernei         Accident pe bulevard în Hunedoara         Alegeri prezidențiale 2019. Cum s-a votat în județul Hunedoara. Iohannis pe primul loc         Alegeri prezidențiale 2019. Câți hunedoreni au votat duminică         Incendiu la un depozit de cărbune al preparaţiei Coroieşti din Vulcan         Ai o bucatarie mica? Tips & Tricks pentru a o organiza intr-un mod eficient!         Rușine! În ultima zi de guvernare, PSD a angajat ca director general la Societatea de Închidere a Minelor pe președintele PSD Petrila!