Simota a fost audiat de judecătorii de la Petroşani în dosarul de evaziune fiscală

În faţa apropiaţilor lui, care aproape au umplut sala de judecată, Alin Simota a răspuns întrebărilor formulate de judecător în dosarul de evaziune fiscală aflat pe rolul instanţei de la Petroşani. Simota a fosta dus din arest, după ce s-a considerat că audierea lui este abslut necesară în această fază a procesului.

sim_41753100Alin Simota a fost, marţi, la Petroşani, în boxa acuzaţilor, acolo unde se judecă dosarul de evaziune fiscală în care este inculpat. Acesta şi-a salutat susţinătorii aflaţi în sala de judecată şi a încercat să convingă completul de judecată că nu e vinovat de acuzele ce i se aduc. Acesta susţine că nua  încercat să înşele bugetul de stat, dar nu a avut bani pentru plata impozitelor datorate, fiindcă a preferat să-şi plătească angajaţii. În plus, susţine că nu era administratorul firmei SIMAR, de asemenea parte în acest proces  „Nu eram eu administrator al firmei în acea perioadă, ci Mariana Panduru şi ulterior Dorin Smărdoi, iar eu ocupam funcţia de director tehnic. Discuţiile cu privire la plata contribuţiilor la stat îmi erau aduse la cunoştinţă, dar noi nu încasam cât trebuia să plătim la stat, iar prioritar a fost să plătim angajaţii”, a spus Simota răspunzând întrebărilor ce i-au fost adresate.

La finalul audierii, avocatul său, Ioan unguraş, a cerut judecătorului de caz ca la termenele ulterioare să nu-l mai citeze pe clientul său, pe motiv că prezenţa lui nu mai este necesară. „Am considerat că prezenţa inculpatului nu mai este necesară, pentru că nu  este arestat în această cauză şi pentru că are proces şi la Curtea de Apel Alba şi, după cum ştiţi,  au coincis uneori termenele de aici cu cele de acolo. Era doar o chestiune ce ţine de buna administrare a justiţiei, mai ales că, dacă ar fi fost judecat în libertate în celelalte cauze, aici prezenţa dumnealui nici nu era necesară. Ori, în condiţiile în care se va desemna expert, se  comunica un raport de expertiză, cel puţin câteva termene, până la concluzia expertului, prezenţa lui clar nu va fi necesară”, a declarat Ioan Unguraş, avocatul apărării.

Alin Simota a fost trimis în judecată în data de 12 martie pentru evaziune fiscală în calitate de reprezentant legal al SC Simar SRL Petroşani, prejudiciul calculat fiind de 440.972 de lei. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 3 decembrie.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament         Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”         Situația plăților la zi efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic         AJPIS a continuat să asigure plata corespunzătoare „indemnizaţiei de sprijin COVID 19”         Au început lucrările de modernizare a drumului de legătură între strada Vulcan și strada Cozia         Paftaua din fier, placată cu tablă de bronz, de la Ardeu         ITM Hunedoara – privind prevenirea răspândirii noului coronavirus la reluarea activităților de transport         Aparat de plasmafereză funcțional în județul Hunedoara         Femeie anchetată după ce și-a fugărit soțul cu ciocanul         Două adolescente din Hunedoara au fost date în urmărire națională         Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Deva și-a reluat activitatea         Sfinții Mari Împărați Constantin și mama sa, Elena         Peștera zidită de la Mada         Încă un deces al unui pacient diagnosticat cu Covid 19, în judeţul Hunedoara         Aparat de ozonoterapie, folosit la ATI – Spitalul municipal Hunedoara         Tânăr fără permis auto, prins pentru a doua oară de polițiști, în Hunedoara