Sicriul cu trupul neînsuflețit al episcopului Devei și Hunedoarei, privegheat la Catedrala Sf. Nicolae din Deva

10148

Sicriul cu trupul neînsuflețit al episcopului Gurie (1968 – 2021) a fost adus, joi seara, la Catedrala Episcopală „Sfântul Nicolae” din Deva.

„La lăsarea serii, trupul neînsuflețit al Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a fost așezat în Catedrala Episcopală din Deva, acolo unde, în urmă cu aproape 12 ani, Preasfinția Sa era întronizat ca primul episcop al nou-înființatei eparhii hunedorene. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Preasfinției Sale a fost întâmpinat de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, și de Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, precum și de preoții, monahii și credincioșii pe care i-a iubit și prețuit atât de mult! La așezarea trupului în Catedrala Episcopală s-a săvârșit o slujbă de pomenire, după care cei doi ierarhi au rostit scurte cuvântări de mângâiere pentru clerul și poporul dreptcredincios hunedorean”, a informat Episcopia Devei și Hunedoarei.

Înmormântarea Preasfințitului Părinte Episcop Gurie se va oficia sâmbătă, 23 octombrie 2021, începând cu ora 12.00, după săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești, cu începere de la ora 9.30.

„Pe tot parcursul acestor zile, se va rosti rugăciune neîncetată pentru sufletul blând al arhipăstorului hunedorean plecat la Domnul, iar cei care doresc se pot reculege la căpătâiul său până în ziua înmormântării”, a transmis Episcopia Devei și Hunedoarei.

Episcopul Gurie a fost internat în 8 octombrie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, după ce s-a infectat cu Sars-Cov-2. A doua zi a fost transferat în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, având plămânii afectaţi de virus pe o suprafaţă de circa 70 la sută. În urmă cu două zile, medicii au decis intubarea sa, însă starea sa a continuat să se agraveze. Joi dimineaţa, episcopul în vârstă de 52 de ani a murit.

Foto: Episcopia Devei și Hunedoarei

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.