Şi-au propus să transforme fizica într-o materie atractivă pentru elevi

Profesorii de fizică din judeţul Hunedoara vor să schimbe percepţia elevilor despre această materie de studiu, în cadrul unui proiect finanţat de Romanian – American Foundation.

fizicaCâţi dintre noi pot spune cu mâna pe inimă că au îndrăgit, în şcoală fizica?! Cu siguranţă, destul de puţini, iar în timp percepţia asupra acestei materii nu s-a schimbat. Şi acum, majoritatea elevilor din România consideră fizica una dintre cele mai grele materii din şcoală şi foarte puțini dintre aceştia spun că o înțeleg sau că învață cu plăcere la orele de fizică. Iar aceasta este constatarea dascălilor care perdau fizica şi care şi-au propus să schimbe această percepţie. Nu mai puţin de 100 de profesori din Hunedoara, adică aproximativ 90% din numărul total al profesorilor de fizică din județ, s-au alăturat unui proiect pilot care schimbă modul de predare a fizicii în şcolile din România. În cadrul acesui program, Societatea Română de Fizică organizează o întâlnire unde se va discuta despre reforma predării fizicii în învățământul preuniversitar, care are loc vineri, începând cu ora 13.00, la sediul Inspectoratului Școlar Hunedoara. La eveniment vor participa Adriana Niculae – coordonator de proiect, Daniel Lazăr – inspector de specialitate,  Larisa Măgheruşan şi Mihai Bebu – profesori la Colegiul Național Decebal Deva, Carmen Botoş, profesoară la Școala Gimnazială Andrei Șaguna din Deva, precum şi elevi de gimnaziu din clasele celor trei cadre didactice.

Proiectul Reforma predării fizicii în învățământul preuniversitar este implementat în opt județe, incusiv Hunedoara, şi este finanțat de Romanian – American Foundation.  Societatea Română de Fizică (SRF) este o organizaţie apolitică, non-profit care strânge laolaltă cercetători şi profesori de fizică. SRF se doreşte a fi un factor dinamic în promovarea gândirii creative şi a ideilor noi pentru dezvoltarea ştiinţei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi         Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat