Şi-au propus să transforme fizica într-o materie atractivă pentru elevi

Profesorii de fizică din judeţul Hunedoara vor să schimbe percepţia elevilor despre această materie de studiu, în cadrul unui proiect finanţat de Romanian – American Foundation.

fizicaCâţi dintre noi pot spune cu mâna pe inimă că au îndrăgit, în şcoală fizica?! Cu siguranţă, destul de puţini, iar în timp percepţia asupra acestei materii nu s-a schimbat. Şi acum, majoritatea elevilor din România consideră fizica una dintre cele mai grele materii din şcoală şi foarte puțini dintre aceştia spun că o înțeleg sau că învață cu plăcere la orele de fizică. Iar aceasta este constatarea dascălilor care perdau fizica şi care şi-au propus să schimbe această percepţie. Nu mai puţin de 100 de profesori din Hunedoara, adică aproximativ 90% din numărul total al profesorilor de fizică din județ, s-au alăturat unui proiect pilot care schimbă modul de predare a fizicii în şcolile din România. În cadrul acesui program, Societatea Română de Fizică organizează o întâlnire unde se va discuta despre reforma predării fizicii în învățământul preuniversitar, care are loc vineri, începând cu ora 13.00, la sediul Inspectoratului Școlar Hunedoara. La eveniment vor participa Adriana Niculae – coordonator de proiect, Daniel Lazăr – inspector de specialitate,  Larisa Măgheruşan şi Mihai Bebu – profesori la Colegiul Național Decebal Deva, Carmen Botoş, profesoară la Școala Gimnazială Andrei Șaguna din Deva, precum şi elevi de gimnaziu din clasele celor trei cadre didactice.

Proiectul Reforma predării fizicii în învățământul preuniversitar este implementat în opt județe, incusiv Hunedoara, şi este finanțat de Romanian – American Foundation.  Societatea Română de Fizică (SRF) este o organizaţie apolitică, non-profit care strânge laolaltă cercetători şi profesori de fizică. SRF se doreşte a fi un factor dinamic în promovarea gândirii creative şi a ideilor noi pentru dezvoltarea ştiinţei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României