Şi-au depăşit concesiunile. Peste 30 de amenzi dintr-un foc în Straja pentru cabanieri!

Peste 30 de amenzi au fost aplicate marţi, dintr-un foc, în Staţiunea Straja. Municipalitatea din Lupeni i-a amendat, cu suma minimă deocamdată, pe cei care au construt ilegal pe domeniul public.

Sunt mai ales construcţii adiactente cabanelor, care au fost ridicate fără vreo autorizaţie în acest sens.

„Astăzi, în Staţiunea Straja am dat peste 30 de amenzi celor care au cabane aici. Anul trecut, când am ajuns primarul municipiului Luoeni, am hotărât împreună cu personalul de la Urbanism să facem o solicitare proprietarilor de cabane din Straja, să le înfrumuseţeze, în condiţiile în care unele sunt total inestetice, şi destul de multe construcţii sunt ilegale. Am dat amenda minimă, de 100 de lei, cu specificarea că, dacă nu vor intra în legalitate, la sfârşitul luni vor primi o amendă de 2.500 de lei. Dacă nici nici atunci nu vor înţelege să intre în legalitate şi să rezolve problemele pe care noi le-am indicat, în următoarea lună vom aplica Legea 50 şi o să le dăm amenzi de până la 100.000 de lei”

Potrivit edilului, în Straja au apărut de-a lungul timpului, pe lângă cabane, tot felul de anexe. Anul trecut, cabanierii, au fost avertizaţi să dărâme construcţiile ilegale de pe domeniul public. Aproximativ jumătate s-au conformat, dar mai sunt circa 30 – 35 de proprietari de cabane care nu au înţeles să intre în legalitate şi atunci s-a trecut la amenzi.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani         Turnul Alb al Castelului Corvinilor își recapătă strălucirea         Accident rutier pe Autostrada Lugoj – Deva         TIR-urile vor avea liber pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Teren sintetic de sport în curtea Școlii generale 7, din Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara va fi iluminată arhitectural. Reabilitarea mai așteaptă         Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus