Şi-au depăşit concesiunile. Peste 30 de amenzi dintr-un foc în Straja pentru cabanieri!

Peste 30 de amenzi au fost aplicate marţi, dintr-un foc, în Staţiunea Straja. Municipalitatea din Lupeni i-a amendat, cu suma minimă deocamdată, pe cei care au construt ilegal pe domeniul public.

Sunt mai ales construcţii adiactente cabanelor, care au fost ridicate fără vreo autorizaţie în acest sens.

„Astăzi, în Staţiunea Straja am dat peste 30 de amenzi celor care au cabane aici. Anul trecut, când am ajuns primarul municipiului Luoeni, am hotărât împreună cu personalul de la Urbanism să facem o solicitare proprietarilor de cabane din Straja, să le înfrumuseţeze, în condiţiile în care unele sunt total inestetice, şi destul de multe construcţii sunt ilegale. Am dat amenda minimă, de 100 de lei, cu specificarea că, dacă nu vor intra în legalitate, la sfârşitul luni vor primi o amendă de 2.500 de lei. Dacă nici nici atunci nu vor înţelege să intre în legalitate şi să rezolve problemele pe care noi le-am indicat, în următoarea lună vom aplica Legea 50 şi o să le dăm amenzi de până la 100.000 de lei”

Potrivit edilului, în Straja au apărut de-a lungul timpului, pe lângă cabane, tot felul de anexe. Anul trecut, cabanierii, au fost avertizaţi să dărâme construcţiile ilegale de pe domeniul public. Aproximativ jumătate s-au conformat, dar mai sunt circa 30 – 35 de proprietari de cabane care nu au înţeles să intre în legalitate şi atunci s-a trecut la amenzi.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Vladimir Brilinsky, cetățean de onoare al Orăștioarei de Sus         PE BANII PRIMĂRIEI DEVA. Răzvan Mareş, 100 de zile drumeţ cu 9.000 euro cazare în nici doi ani de mandat         Femeie rănită într-un accident la Pricaz         Tânăr reținut de polițiști pentru furt calificat         Constantin Stancu, un cărturar al Țării Hațegului         Adolescentă de 15 ani dispărută de acasă         Ziua Porților Deschise la Tribunalul Hunedoara         Cum s-a lucrat la noua șosea din munții Parâng         Superstarul care a dansat gol pușcă în Sarmizegetusa Regia se întoarce: „Am făcut haka în onoarea dacilor”         Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani