Sfârşit de an, sfârşit de campanii de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

Inspectratul Teritorial de Muncă Hunedoara a încheiat două campanii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Una dintre acţiuni s-a referit la verificarea modului în care angajatorii din domeniul transportului şi distribuţiei energiei electrice respectă prevederile legale la lucrările de mentenanţă. Din statistica Inspecţiei Muncii a reieşit că în ultimii ani a crescut frecvenţa şi gravitatea accidentelor de muncă în domeniul energetic. Campania începută în luna iulie 2019 s-a soldat cu patru angajatori sancţionaţi la care s-au aplicat opt sancţiuni contravenţionale (două amenzi şi şase avertismente). Valoarea amenzilor a fost de 18.000 lei. S-au dispus opt măsuri de remediere a deficienţelor constatate. Deficienţele s-au referit la neinstruirea periodică de către conducătorul locului de muncă, nerealizarea măsurilor dispuse în controalele anterioare, neîntocmirea documentelor de urmărire a parametrilor funcţionali ai echipamentelor de muncă.

A doua campanie desfăşurată s-a referit la aprecierea calității evaluării riscurilor și a măsurilor privind riscurile ergonomice. În evaluarea riscurilor de la locurile de muncă au fost  avute în vedere riscurile ergonomice, cum ar fi ergonomia vizuală, iluminatul ambiental precum şi fizice cum ar fi vibraţiile, zgomotul, temperaturile prea ridicate sau prea scăzute. Au fost controlate 80 de întreprinderi la care lucrau 5537 de angajaţi, din care 2991 femei, 285 tineri până în 24 de ani şi 177 persoane cu vârsta peste 60 de ani. Au fost aplicate 10 avertismente unui număr de nouă angajatori, a informat ITM Hunedoara.

ITM Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament         Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”         Situația plăților la zi efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic         AJPIS a continuat să asigure plata corespunzătoare „indemnizaţiei de sprijin COVID 19”