Serbările zăpezii şi ziua lui Baloo, atracţii de week-end în staţiunea Straja

Dublă sărbătoare în Staţiunea Straja, acolo unde, în acest sfârşit de săptămână sunt aşteptaţi mii de turişti. Pe de o parte, vineri şi sâmbătă sunt organizate „Serbările zăpezii”, iar pe de altă parte, mascota vie a staţiunii, Ursul Baloo, împlineşte 15 ani!

straja1Pârtii excelente, zăpadă şi multă distracţie. Cu asta sunt aşteptaţi turiştii care vor urca în acest week-end în Staţiunea Straja, acolo unde se organizează o nouă ediţie a manifestărilor reunite sub genericul „Serbările zăpezii”. Un eveniment ce se adresează mai ales copiilor care se bucură de ultimele zile de vacanţă, iar organizatorii le-au pregătit mai multe surprize. „Vor fi o mulţime de concursuri, în special pentru copiii care vin la munte. Competiţia nu se adresează numai celor care schiază, ci tuturor celor care iubesc muntele şi vor să se distreze. De exemplu, am pregătit un concurs de alergat în saci, copiii vor putea să se dea pe tiroliană în zona ursului Baloo”, a declarat Emil Părău, organizator al acestei manifestări aşteptate în fiecare an cu nerăbdare. La munte stratul de zăpadă este numai bun pentru practicarea sporturilor de iarnă şi în Straja se poate schia pe toate pârtiile.

Ursul Baloo, serbat la el acasă

Tot în acest week-end, însă, va fi serbat şi ursul Baloo, mascota vie a staţiunii Straja. Sâmbătă, Baloo împlineşte 15 ani şi, cabaloo1 în fiecare an, va fi sărbătorit ca la carte cu tort şi o mulţime de bunătăţi. Când a ajuns în staţiunea montană era doar un mic ghemotoc cu blană şi aproape nu există împătimit al muntelui care să nu ştie de existenţa lui, mai ales că se află în îngrijirea cabanierilor de când era doar un pui. A fost găsit în pădure de un angajat al Ocolului Silvic Petroşani, lângă o stâncă, mai mult mort decât viu şi a fost repede adoptat. A fost salvat de medici, după ce a fost ţinut cu perfuzii şi o bună perioadă de timp a fost hrănit cu biberonul. A rămas la Cabana Montana, a lui Emil Părău, care are şi acum grijă de el, iar oamenii de aici s-au ataşat de el. O perioadă a umblat liber prin staţiune, dar a crescut şi, chiar dacă era blând, unii turişti s-ar fi putut speria de el, mai ales că făcea numai pozne.  Ursul s-a întâlnit şi cu fostul  ambasador al SUA în România, James Rosapepe, care s-a jucat cu el şi apoi le-a spus americanilor, în glumă, că s-a luptat cu un urs adevărat în Straja. Acum Baloo trăieşte într-un ţarc de câteva sute de metri pătraţi, amenajat după toate normativele, în care are spaţii de refugiu şi copaci. Proprietarul animalului, omul de afaceri Emil Părău a îndeplinit toate cerinţele impuse de normele europene în ceea ce priveşte creşterea animalelor sălbatice în captivitate, ca să nu fie nevoit să îl dea, mai ales că s-a ataşat foarte mult de acest urs. Este cu adevărat un răsfăţat, obişnuit cu prezenţa omului şi nu a mâncat niciodată carne crudă. Meniul lui zilnic include doar mâncare gătită, lapte şi multă miere.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj