Serbările zăpezii şi ziua lui Baloo, atracţii de week-end în staţiunea Straja

Dublă sărbătoare în Staţiunea Straja, acolo unde, în acest sfârşit de săptămână sunt aşteptaţi mii de turişti. Pe de o parte, vineri şi sâmbătă sunt organizate „Serbările zăpezii”, iar pe de altă parte, mascota vie a staţiunii, Ursul Baloo, împlineşte 15 ani!

straja1Pârtii excelente, zăpadă şi multă distracţie. Cu asta sunt aşteptaţi turiştii care vor urca în acest week-end în Staţiunea Straja, acolo unde se organizează o nouă ediţie a manifestărilor reunite sub genericul „Serbările zăpezii”. Un eveniment ce se adresează mai ales copiilor care se bucură de ultimele zile de vacanţă, iar organizatorii le-au pregătit mai multe surprize. „Vor fi o mulţime de concursuri, în special pentru copiii care vin la munte. Competiţia nu se adresează numai celor care schiază, ci tuturor celor care iubesc muntele şi vor să se distreze. De exemplu, am pregătit un concurs de alergat în saci, copiii vor putea să se dea pe tiroliană în zona ursului Baloo”, a declarat Emil Părău, organizator al acestei manifestări aşteptate în fiecare an cu nerăbdare. La munte stratul de zăpadă este numai bun pentru practicarea sporturilor de iarnă şi în Straja se poate schia pe toate pârtiile.

Ursul Baloo, serbat la el acasă

Tot în acest week-end, însă, va fi serbat şi ursul Baloo, mascota vie a staţiunii Straja. Sâmbătă, Baloo împlineşte 15 ani şi, cabaloo1 în fiecare an, va fi sărbătorit ca la carte cu tort şi o mulţime de bunătăţi. Când a ajuns în staţiunea montană era doar un mic ghemotoc cu blană şi aproape nu există împătimit al muntelui care să nu ştie de existenţa lui, mai ales că se află în îngrijirea cabanierilor de când era doar un pui. A fost găsit în pădure de un angajat al Ocolului Silvic Petroşani, lângă o stâncă, mai mult mort decât viu şi a fost repede adoptat. A fost salvat de medici, după ce a fost ţinut cu perfuzii şi o bună perioadă de timp a fost hrănit cu biberonul. A rămas la Cabana Montana, a lui Emil Părău, care are şi acum grijă de el, iar oamenii de aici s-au ataşat de el. O perioadă a umblat liber prin staţiune, dar a crescut şi, chiar dacă era blând, unii turişti s-ar fi putut speria de el, mai ales că făcea numai pozne.  Ursul s-a întâlnit şi cu fostul  ambasador al SUA în România, James Rosapepe, care s-a jucat cu el şi apoi le-a spus americanilor, în glumă, că s-a luptat cu un urs adevărat în Straja. Acum Baloo trăieşte într-un ţarc de câteva sute de metri pătraţi, amenajat după toate normativele, în care are spaţii de refugiu şi copaci. Proprietarul animalului, omul de afaceri Emil Părău a îndeplinit toate cerinţele impuse de normele europene în ceea ce priveşte creşterea animalelor sălbatice în captivitate, ca să nu fie nevoit să îl dea, mai ales că s-a ataşat foarte mult de acest urs. Este cu adevărat un răsfăţat, obişnuit cu prezenţa omului şi nu a mâncat niciodată carne crudă. Meniul lui zilnic include doar mâncare gătită, lapte şi multă miere.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carduri europene de sănătate în duplicat pentru hunedoreni, din 7 februarie         APEL LA RAȚIUNE CU DEGETUL PE RANĂ. Poliţia de Patrimoniu dă în clocot         CU TRIMITERE LA VALEA JIULUI. Pactul Ecologic European, o mare provocare pentru România         Accident grav pe DN 76. BMW făcut praf de un autotren         Peste 250.000 de arbori au fost retezați de pe malul Lacului Gura Apelor, în Retezat         Hoț de portofele prins de polițiști         SCANDALUL DE PE RÂUL ALB. Magistraţii joacă bambilici cu dosarul tentativei de omor         UDMR Hunedoara, la 30 de ani de existență         ȚĂRII CÂT MAI MULT CĂRBUNE??? Complexul Energetic Hunedoara, din rău în mai rău         ISTORIE HUNEDOREANĂ. Statuile antice salvate de familia preotului Crăciun înainte de a ajunge pe fundul Cincişului         Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier