Serbările comunei Băița

Comuna hunedoreană Băița, una dintre cele mai mari localități rurale din județ, a fost în sărbătoare la finele săptămânii trecute.

Astfel, aici s-au desfășurat manifestările din cadrul unei noi ediții ale Serbărilor comunei Băița.

Distracție și voie bună

Iar comuna Băița nu este doar una dintre cele mai mari așezări rurale ale județului Hunedoara, ci și una care are o vechime apreciabilă, lucru atestat și documentar. “Este a XIV-a ediție a acestui eveniment, care a devenit o tradiție deja. Acum sărbătorim 592 de ani de atestare documentară, dar, cu siguranță, strămoșii noștri au fost mai demult aici. Mî bucur că și în acest an am putut organiza Serbările comunei Băița. Au fost două zile de sărbătoare, pe frumoasa locație de pe Haldină, cum numim noi locul, care i-au bucurat pe concetățenii noștri, aceștia mai uitând, cu această ocazie, de grijile cotidiene. Au fost două zile de distracție și voie bună”, a declarat Damian Diniș, primarul comunei hunedorene Băița. Iar pentru ca totul să iasă perfect, organizatorii evenimentului, respectiv Primăria, Consiliul Local și Școala Gimazială din Băița, nu au precupețit niciun efort.”Nimic nu se poate face fără muncă și fără o bună organizare. Am lucra asiduu o săptămână pentru a bune la punct această sărbătoare a Băiței, în cele mai mici amănunte. Ne-am obișnuit ca toate evenimentele pe care le-am organizat să iasp bine, și așa s-a întâmplat și cu acesta”, a mai precizat primarul Damian Diniș.

Pentru toate gusturile

Cei prezenți au putut vizita muzeul textilelor să se desfete cu delicatese culinare și băuturi alese și să vizioneze prestații artistice de excepție oferite de trupa Topaz, ansamblurile folclorice Pădureanca junior al Palatului Copiilor din Deva, Făeragul din Ceretju de Sus, Florile Bîrzavei din Gătaia, județul Timiș, Crăișorii Moților din Tisa Nouă, județul Arad, Ansamblul Profesionist Drăgan Muntean și Taraful de la Vața, precum și soliștii vocali Nicu Novac, Lavinia Zselnyan, Ciprian Roman, Ovidiu Olari, Diana Selagea și Ilie Medre, dar și pe Pera Todorovici și formația. De asemenea, foarte apreciate au fost și evoluțiile artistice ale gazdelor, reprezentate de Ansamblul folcloric al Școlii Gimnaziale din Băița și de Ansamblul Ritmuri zărăndene, condus de Valentic Crainic, alături de soliștii locali Lorena David, Oana Rus, Ioana Demian, Gabriel Demian, Felician Diniș, Vlad Lință și Denisa Neag. Pe lângă acestea, nu au lipsit nici surprizele pregătite de către organizatorii celei de-a XIV-a ediții a Serbătorilor comunei Băița pregătite pentru concetății lor. “Am avut și câteva surprize, mai exact mai mulți premianți.Astfel,  cu această ocazie am premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, pe tinerii fotbaliști, dar și pe elevii care au avut rezultate remarcabile la învățătură “, a mai spus primarul comunei Băița, Damian Diniș. Manifestările s-au încheiat cu un foc de articii, iar cei prezenți, atât organizatorii, cât și publicul, se gândesc deja la viitoarea ediție a Sebărilor comunei Băița, una pe care și-a doresc și mai reușită decât cea din acest an.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020