Serbările comunei Băița

Comuna hunedoreană Băița, una dintre cele mai mari localități rurale din județ, a fost în sărbătoare la finele săptămânii trecute.

Astfel, aici s-au desfășurat manifestările din cadrul unei noi ediții ale Serbărilor comunei Băița.

Distracție și voie bună

Iar comuna Băița nu este doar una dintre cele mai mari așezări rurale ale județului Hunedoara, ci și una care are o vechime apreciabilă, lucru atestat și documentar. “Este a XIV-a ediție a acestui eveniment, care a devenit o tradiție deja. Acum sărbătorim 592 de ani de atestare documentară, dar, cu siguranță, strămoșii noștri au fost mai demult aici. Mî bucur că și în acest an am putut organiza Serbările comunei Băița. Au fost două zile de sărbătoare, pe frumoasa locație de pe Haldină, cum numim noi locul, care i-au bucurat pe concetățenii noștri, aceștia mai uitând, cu această ocazie, de grijile cotidiene. Au fost două zile de distracție și voie bună”, a declarat Damian Diniș, primarul comunei hunedorene Băița. Iar pentru ca totul să iasă perfect, organizatorii evenimentului, respectiv Primăria, Consiliul Local și Școala Gimazială din Băița, nu au precupețit niciun efort.”Nimic nu se poate face fără muncă și fără o bună organizare. Am lucra asiduu o săptămână pentru a bune la punct această sărbătoare a Băiței, în cele mai mici amănunte. Ne-am obișnuit ca toate evenimentele pe care le-am organizat să iasp bine, și așa s-a întâmplat și cu acesta”, a mai precizat primarul Damian Diniș.

Pentru toate gusturile

Cei prezenți au putut vizita muzeul textilelor să se desfete cu delicatese culinare și băuturi alese și să vizioneze prestații artistice de excepție oferite de trupa Topaz, ansamblurile folclorice Pădureanca junior al Palatului Copiilor din Deva, Făeragul din Ceretju de Sus, Florile Bîrzavei din Gătaia, județul Timiș, Crăișorii Moților din Tisa Nouă, județul Arad, Ansamblul Profesionist Drăgan Muntean și Taraful de la Vața, precum și soliștii vocali Nicu Novac, Lavinia Zselnyan, Ciprian Roman, Ovidiu Olari, Diana Selagea și Ilie Medre, dar și pe Pera Todorovici și formația. De asemenea, foarte apreciate au fost și evoluțiile artistice ale gazdelor, reprezentate de Ansamblul folcloric al Școlii Gimnaziale din Băița și de Ansamblul Ritmuri zărăndene, condus de Valentic Crainic, alături de soliștii locali Lorena David, Oana Rus, Ioana Demian, Gabriel Demian, Felician Diniș, Vlad Lință și Denisa Neag. Pe lângă acestea, nu au lipsit nici surprizele pregătite de către organizatorii celei de-a XIV-a ediții a Serbătorilor comunei Băița pregătite pentru concetății lor. “Am avut și câteva surprize, mai exact mai mulți premianți.Astfel,  cu această ocazie am premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, pe tinerii fotbaliști, dar și pe elevii care au avut rezultate remarcabile la învățătură “, a mai spus primarul comunei Băița, Damian Diniș. Manifestările s-au încheiat cu un foc de articii, iar cei prezenți, atât organizatorii, cât și publicul, se gândesc deja la viitoarea ediție a Sebărilor comunei Băița, una pe care și-a doresc și mai reușită decât cea din acest an.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă         Combinatul din Hunedoara a suspendat producția         ÎNVESTITURA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: „Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Mocăniţa Brad – Crișcior circulă de sărbători         Noua Politică Agricolă Comună trebuie să sprijine cât mai consistent tinerii fermieri         Vasilică Potecă, noul prefect al județului Hunedoara         LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș