Serbările comunei Băița

Comuna hunedoreană Băița, una dintre cele mai mari localități rurale din județ, a fost în sărbătoare la finele săptămânii trecute.

Astfel, aici s-au desfășurat manifestările din cadrul unei noi ediții ale Serbărilor comunei Băița.

Distracție și voie bună

Iar comuna Băița nu este doar una dintre cele mai mari așezări rurale ale județului Hunedoara, ci și una care are o vechime apreciabilă, lucru atestat și documentar. “Este a XIV-a ediție a acestui eveniment, care a devenit o tradiție deja. Acum sărbătorim 592 de ani de atestare documentară, dar, cu siguranță, strămoșii noștri au fost mai demult aici. Mî bucur că și în acest an am putut organiza Serbările comunei Băița. Au fost două zile de sărbătoare, pe frumoasa locație de pe Haldină, cum numim noi locul, care i-au bucurat pe concetățenii noștri, aceștia mai uitând, cu această ocazie, de grijile cotidiene. Au fost două zile de distracție și voie bună”, a declarat Damian Diniș, primarul comunei hunedorene Băița. Iar pentru ca totul să iasă perfect, organizatorii evenimentului, respectiv Primăria, Consiliul Local și Școala Gimazială din Băița, nu au precupețit niciun efort.”Nimic nu se poate face fără muncă și fără o bună organizare. Am lucra asiduu o săptămână pentru a bune la punct această sărbătoare a Băiței, în cele mai mici amănunte. Ne-am obișnuit ca toate evenimentele pe care le-am organizat să iasp bine, și așa s-a întâmplat și cu acesta”, a mai precizat primarul Damian Diniș.

Pentru toate gusturile

Cei prezenți au putut vizita muzeul textilelor să se desfete cu delicatese culinare și băuturi alese și să vizioneze prestații artistice de excepție oferite de trupa Topaz, ansamblurile folclorice Pădureanca junior al Palatului Copiilor din Deva, Făeragul din Ceretju de Sus, Florile Bîrzavei din Gătaia, județul Timiș, Crăișorii Moților din Tisa Nouă, județul Arad, Ansamblul Profesionist Drăgan Muntean și Taraful de la Vața, precum și soliștii vocali Nicu Novac, Lavinia Zselnyan, Ciprian Roman, Ovidiu Olari, Diana Selagea și Ilie Medre, dar și pe Pera Todorovici și formația. De asemenea, foarte apreciate au fost și evoluțiile artistice ale gazdelor, reprezentate de Ansamblul folcloric al Școlii Gimnaziale din Băița și de Ansamblul Ritmuri zărăndene, condus de Valentic Crainic, alături de soliștii locali Lorena David, Oana Rus, Ioana Demian, Gabriel Demian, Felician Diniș, Vlad Lință și Denisa Neag. Pe lângă acestea, nu au lipsit nici surprizele pregătite de către organizatorii celei de-a XIV-a ediții a Serbătorilor comunei Băița pregătite pentru concetății lor. “Am avut și câteva surprize, mai exact mai mulți premianți.Astfel,  cu această ocazie am premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, pe tinerii fotbaliști, dar și pe elevii care au avut rezultate remarcabile la învățătură “, a mai spus primarul comunei Băița, Damian Diniș. Manifestările s-au încheiat cu un foc de articii, iar cei prezenți, atât organizatorii, cât și publicul, se gândesc deja la viitoarea ediție a Sebărilor comunei Băița, una pe care și-a doresc și mai reușită decât cea din acest an.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar         REACŢII DUPĂ PICHETAREA PREFECTURII. Uzina Mecanică Orăştie, sub control încrucişat. Urmează DNA?         Florin Oancea, alături de elevii deveni         Viorica Dăncilă a deschis anul școlar la Sântamaria Orlea