Sentință pentru un traficant de cocaină din Deva. A adus în țară o cantitate uriașă de droguri

964

Instanța Tribunalului Hunedoara l-a condamnat pe Robert Varadi (35 de ani), un tânăr din Deva, la 4 ani și două luni de închisoare pentru trafic internațional de droguri (de mare risc). Sentința nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

Varadi a fost reținut și arestat preventiv, în urma unei anchete efectuate de procurorii Direcției de Combatere a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, fiind acuzat că în cursul lunii septembrie 2020 a procurat, deținut și transportat fără drept, droguri de mare risc, respectiv cantitatea de 830,4 grame cocaină și că în data de 16 septembrie 2020, a introdus în țară, fără drept, cocaina.

„Organele de cercetare penală din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, două persoane au introdus în țară în data de 16 septembrie 2020 o cantitate de droguri de mare risc (cocaină), în vederea comercializării ulterioare. Astfel, în data de 16 septembrie 2020, organele de cercetare penală mai sus menționate, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza Comunei Șoimuș, Județul Hunedoara, la coborârea de pe autostrada A1, împreuna cu un echipaj de poliție din cadrul poliției Deva, au procedat la oprirea în trafic a două autoturisme care veneau din direcția Vama Nădlac. Primul autoturism oprit era marca Ford Fiesta, iar la volanul acestuia se afla numitul A.B.I., cu precizarea că pe scaunul din dreapta față se afla inculpatul Varadi. Cel de-al doilea autoturism era condus de numitul F.A.I. S-a procedat la efectuarea controlului autoturismului marca Ford Fiesta, constatându-se că în partea din spate a mașinii se afla un câine de talie mare, respectiv mai multe pungi în care se aflau articole de încălțăminte și îmbrăcăminte. Având în vedere datele existente care au stat la baza sesizării, s-a trecut la controlul amănunțit al elementelor de caroserie, ocazie cu care s-a procedat la desfacerea fețelor de la cele două uși din față. În interiorul portierei dreapta față, în spațiul delimitat de caroserie și fața de ușă, s-a găsit un pachet învelit în bandă de culoare neagră. Cu ocazia desfacerii stratului de bandă neagră, sub care era o substanță lichidă cu miros de detergent, s-a constatat că în interior se află o cantitate de substanță pulverulentă de culoare albă, ambalată în mai multe rânduri de folie, din material plastic transparent, aplicate peste un strat de bandă de culoare maro, la rândul său aplicat peste mai multe straturi de folie din material plastic de culoare neagră, care învelea o folie de material plastic transparent, împachetat în mai multe straturi”, se arată în dosarul DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, despre pachetul descris anterior, Robert Varadi a declarat la acel moment că îi aparține și conține 800 grame cocaină, pe care le-a achiziționat personal din Germania, de la un cetățean sârb, că intenționa să o consume și probabil să comercializeze în timp o parte din cantitatea rămasă.

„Inculpatul a mai arătat că pentru a nu fi depistat de organele de poliție, a ambalat personal cantitatea de cocaină pe care ulterior a disimulat-o în portiera dreaptă a autovehiculului. Despre autoturism inculpatul a arătat că aparține fratelui său, stabilit în Germania. Din Raportul de Constatare Tehnico Științifică din 17 septembrie 2020, întocmit de către LAPD Cluj Napoca a rezultat faptul că proba înaintată pentru a fi analizată este constituită din 830,4 grame substanță care conține cocaină. Drogurile introduse în țară de către inculpat au fost achiziționate din Germania în zona orașului Frankfurt pentru suma de 18.000 euro”, se arată în dosar.

Ceilalți doi apropiați ai lui Varadi, opriți în trafic împreună cu el, nu știau de drogurile pe care le transporta acesta, au stabilit anchetatorii.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.