Sentinţă pentru tânărul care şi-a ucis fosta iubită în faţa copiilor

lucian marcu hdLucian Marcu, tânărul din Lupeni care în luna februarie şi-a ucis iubita cu mai multe lovituri de cuţit a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara. Sentinţa pronunţată de magistraţi a fost de 24 de ani şi jumătate de închisoare. Astfel, potrivit reprezentanţilor Tribunalului Hunedoara, Lucian Marcu a fost condamnat la 22 de ani şi şase luni de închisoare pentru omor calificat, la care se adaugă doi ani de închisoare rămaşi de executat printr-o sentinţă aplicată în anul 2013 de Judecătoria Petroşani, pentru furt. Bunicii copiilor lăsaţi orfani, în urma crimei, nu au cerut daune materiale ucigaşului fiicei lor. „Instanţa constată că reprezentanţii legali ai minorilor nu s-au constituit părţi civile în cauză, nici în numele minorilor, nici în nume propriu şi totodată respinge acţiunea civilă promovată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în numele minorilor. Obligă pe inculpat la plata sumei de 6.300 de lei – cheltuieli judiciare către stat”, a informat Tribunalul Hunedoara. Sentinţa pronunţată în dosarul crimei din Lupeni poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Crimă cu premeditare

Lucian Marcu a fost arestat peventiv în 15 februarie 2014, pentru uciderea fostei sale concubine, Nicoleta Farcaş (22 de ani). Tânărul din Lupeni şi-a premeditat crima, spunându-le apropiaţilor săi că îşi va ucide fosta concubină cu care avea un copil de un an şi jumătate şi unul de trei ani.”Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, la sfârşitul lunii ianuarie 2014, după ce a reluat relaţia de concubinaj cu victima FNM, pe fondul unor accese de gelozie a ameninţat-o în repetate rânduri că o va omorî cu cuţitul, iar în noaptea de 14/15.02.2014, după ce a consumat băuturi alcoolice, inculpatul a revenit la  locuinţa comună şi cu un cuţit de bucătărie a lovit victima de mai multe ori, producându-i leziuni grave care i-au cauzat decesul. Inculpatul a fugit de la locul faptei şi a încercat să se ascundă la un martor, însă a fost reţinut”, informa Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Bărbatul şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor, iar în instanţă nu a dorit să facă nicio declaraţie cu privire la crima comisă. 14 lovituri de cuţit au numărat criminaliştii pe trupul tinerei din Lupeni, găsită moartă în apartamentul în care îşi creştea cei doi minori.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara