Sentință definitivă pentru „monstrul din Lupeni”, care și-a ucis fosta iubită într-un parc din Timișoara

1268

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au pronunțat sentința definitivă pentru Cosmin Titiș (31 de ani), tânărul din Lupeni care și-a omorât fosta iubită, înjunghiind-o cu zeci de lovituri de cuțit, într-un parc din Timișoara.

„Condamnă inculpatul la pedeapsa de 30 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (omor cu premeditare), în stare de recidivă postexecutorie”, se arată în soluția instanței de apel. În dosarul judecat pe fond, la Tribunalul Timiș, bărbatul a primit o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, care a fost contestată.

Potrivit procurorilor, în 20 septembrie 2019, în jurul orelor 19:15, pe fondul geloziei, în parcul situat în spatele Catedralei Mitropolitane din municipiul Timişoara, Cosmin Titiş i-a aplicat fostei sale iubite, Karina Parnica, 25 lovituri de cuţit, în diferite zone ale corpului, în urma acestor lovituri victima suferind leziuni traumatice grave care au condus în scurt timp la decesul ei. Drama tinerei de 20 de ani a început la scurt timp după ce a decis să se despartă de acesta. După o ploaie de mesaje de amenințare și după mai multe tentative de șantaj, Titiș a ucis-o pe tânără la scurt timp după ce aceasta s-a întors din Anglia, la Sabrina, o prietenă a acesteia din Timișoara. Le-a urmărit pe cele două de la ieșirea din magazinul unde prietena Karinei Lucra, până în parcul din centrul orașului.

„Inculpatul Titiş George Cosmin le-a urmărit pe cele două şi le-a ajuns pe un trotuar care mărgineşte parcul din jurul Catedralei Mitropolitane, unde le-a acostat, a prins-o de haine pe victima Karina, a tras-o înspre interiorul parcului, conducând-o forţat până la o bancă situată în acel parc, apoi a aşezat-o forţat pe victimă pe acea bancă, a împins-o pe bancă, iar el s-a poziţionat în faţa victimei, în picioare, dar aplecat asupra ei, ţinând-o cu o mână de umăr”, se arată în dosar. După o discuție în conttradictoriu, criminalul s-a năpustit asupra fetei. „Imediat a scos cuţitul pe care îl avea asupra sa, iar cu acel cuţit i-a aplicat victimei lovituri repetate în diverse zone ale corpului, moment în care Sabrina, şocată, a început să ţipe la el pentru a-l determina să înceteze şi, de asemenea, a şi tras de inculpat, prinzându-l de haine, pentru a-l împiedica să mai lovească victima, însă fără rezultat, inculpatul continuând să-i aplice victimei lovituri cu cuţitul. După aceste prime lovituri de cuţit, victima s-a prăbuşit la pământ în apropierea acelei bănci pe care fusese aşezată, după un timp, reuşind să se ridice de la pământ, a făcut câţiva paşi, însă inculpatul a urmat-o şi i-a aplicat din nou mai multe lovituri de cuţit în diverse zone ale corpului, victima prăbuşindu-se din nou la pământ. Imediat după săvârşirea faptei, inculpatul a fugit de la faţa locului, având asupra sa şi cuţitul folosit la săvârşirea faptei. A fost depistat ulterior de către organele de poliţie, în jurul orelor 22:15, pe DJ 64, în timp ce se deplasa spre localitatea Giarmata Vii”, arătau anchetatorii.

Prietena Karinei, care a asistat la crima săvârşită de acesta, a sunat la 112, iar în scurt timp au venit echipajele medicale de urgenţă şi ale Poliţiei. Viaţa femeii atacate cu sălbăticie nu a mai putut fi salvată.

Titiș a relatat, la rândul lui, că după primele lovituri de cuțit aplicate fostei sale iubite nu a mai văzut și auzit nimic.

„ Ne-am pus pe o bancă în parc şi i-am cerut telefonul Karinei ca să-l verific. A refuzat să-mi dea telefonul si am continuat să ne certăm. În timp ce mă certam cu ea, îmi trecea prin cap tot ce mi-a făcut Karina şi atunci îmi amintesc că am înjunghiat-o în picior, Karina fiind pe bancă, după care nu mai ştiu ce s-a întâmplat, nu am mai văzut şi auzit nimic. Când mi-am revenit, am văzut-o pe Karina la câţiva metri, era plină de sânge şi vorbea cu un băiat să sune la ambulanţă. Când mi-am revenit, am văzut-o pe Karina la câţiva metri, era plină de sânge şi vorbea cu un băiat să sune la ambulanţă. Eu m-am îndreptat spre ei, m-am apropiat de Karina, am luat-o în braţe, realizând că i-am făcut rău, aceasta era speriată şi agitată. Când am prins-o în braţe acesta a căzut, nemaiputându-se ţine pe picioare. Atunci am tras de Karina de câteva ori să o ridic, în tot acest timp având cuţitul în mână, am văzut că acesta nu se trezeşte şi atunci m-am speriat si am fugit, nu înainte de a-i spune Sabrinei să ia lucrurile Karinei si să sune la Ambulanţă”, a declarat criminalul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *