Seceta a lăsat zeci de familii din Deva fără apă în fântâni

DSC_0212Pompierii au fost chemaţi în ajutorul localnicilor de pe Strada Aurel Vlaicu din municipiul Deva, afectaţi crunt de lipsa precipitaţiilor.

În ultimele zile, zeci de familii din Deva au avut de suferit de pe urma secetei şi a caniculei. Fântânile din gospodăriile devenilor, de pe Strada Aurel Vlaicu, au secat, iar oamenii au cerut ajutorul autorităţilor locale. În cursul zilei de joi, pompierii le-au adus apă potabilă localnicilor, cu o cisternă de 6.000 de litri.

„În ultimele 11 zile echipajele de pompieri au efectuat opt transporturi de apă, (şase au fost de apă potabilă şi două de apă menajeră). Apa potabilă a fost distribuită în gospodării din localităţile Bejan, Boholt, Chişcădaga şi Şoimuş în timp ce apa menajeră a ajuns în Crişcior şi Baia de Criş”, a precizat căpitanul Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Seceta mai blândă ca anul trecut

Reprezentanţii Inspectoratului susţin că lipsa apei a fost cauzată de secetă, care a determinat scăderea nivelului pânzei freatice. În vara anului trecut, seceta a fost, însă, mai cruntă. Atunci pompierii au adus peste 300.000 de litri de apă hunedorenilor afectaţi.

„Pentru eficientizarea transporturilor de apă, I.S.U. Hunedoara recomandă hunedorenilor să se adreseze primăriilor, pe raza cărora au domiciliul, pentru solicitarea furnizării apei către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Deasemenea precizăm că distribuţia apei potabile şi menajere se efectuează doar la cererea persoanelor fizice şi pentru buna funcţionare a instituţiilor publice”, a informat ISU Hunedoara.

Pompierii îi avertizează pe hunedoreni să fie precauţi, deoarece din cauza caniculei, există riscul de autoaprindere a deponeurilor menajere.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi