Seceta a lăsat zeci de familii din Deva fără apă în fântâni

DSC_0212Pompierii au fost chemaţi în ajutorul localnicilor de pe Strada Aurel Vlaicu din municipiul Deva, afectaţi crunt de lipsa precipitaţiilor.

În ultimele zile, zeci de familii din Deva au avut de suferit de pe urma secetei şi a caniculei. Fântânile din gospodăriile devenilor, de pe Strada Aurel Vlaicu, au secat, iar oamenii au cerut ajutorul autorităţilor locale. În cursul zilei de joi, pompierii le-au adus apă potabilă localnicilor, cu o cisternă de 6.000 de litri.

„În ultimele 11 zile echipajele de pompieri au efectuat opt transporturi de apă, (şase au fost de apă potabilă şi două de apă menajeră). Apa potabilă a fost distribuită în gospodării din localităţile Bejan, Boholt, Chişcădaga şi Şoimuş în timp ce apa menajeră a ajuns în Crişcior şi Baia de Criş”, a precizat căpitanul Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Seceta mai blândă ca anul trecut

Reprezentanţii Inspectoratului susţin că lipsa apei a fost cauzată de secetă, care a determinat scăderea nivelului pânzei freatice. În vara anului trecut, seceta a fost, însă, mai cruntă. Atunci pompierii au adus peste 300.000 de litri de apă hunedorenilor afectaţi.

„Pentru eficientizarea transporturilor de apă, I.S.U. Hunedoara recomandă hunedorenilor să se adreseze primăriilor, pe raza cărora au domiciliul, pentru solicitarea furnizării apei către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Deasemenea precizăm că distribuţia apei potabile şi menajere se efectuează doar la cererea persoanelor fizice şi pentru buna funcţionare a instituţiilor publice”, a informat ISU Hunedoara.

Pompierii îi avertizează pe hunedoreni să fie precauţi, deoarece din cauza caniculei, există riscul de autoaprindere a deponeurilor menajere.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 8 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani