Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.

A nins mult în județul Hunedoara, iar firmele care se ocupă de deszăpezirea drumurilor județe au avut de lucru din plin.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, spune că drumurile sunt practicabile, firmele aflate sub contract cu Consiliul Județean Hunedoara și-au făcut treaba, raportat la cantitatea mare de zăpadă înregistrată, dar este loc și de mai bine.

”Cantitățile mari de zăpadă înregistrate fac ca operatorul din zona Văii Jiului să aibă o activitate continuă. Nu pot să spun că drumurile sunt la negru, dar drumurile sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă, raportat la cantitatea mare de zăpadă căzută. Vorbesc despre totalitatea drumurilor județene, dar avem o atenție deosebită față de drumurile spre stațiunile montane. Dar, repet, ne interesează întreaga infrastructură de drumuri județene din județul Hunedoara. (…) Este loc și de mai bine. Dimineață, la prima oră, am fost sunat de primarul din Băița, care îmi spunea că firma care se ocupă de deszăpezire nu a mers. Am discutat cu cei de la Dispeceratul de Drumuri și mi-au confirmat. Există acel calculator pe care, datorită GPS-urilor de pe mașinile de deszăpezire, vedem exact dacă a mers o mașină într-o anumită zonă. Cu ajutorul acestor GPS-uri vedem dacă operatorii își fac treaba, care sunt mașinile care stau în bază, care sunt mașinile care circulă pe drumurile județene”, spune Costel Avram.

La începutul lunii trecute, la nivelul CJ Hunedoara a fost constituit un dispecerat unic pentru drumurile județene, unde pot fi semnalate toate problemele de pe drumurile județene pe perioada de iarnă. Există și un număr unic, care poate fi apelat și care s-a dovedit foarte utilizat. Chiar și de cei din alte județe, care au sunat la dispeceratul CJ Hunedoara.

”Numărul de telefon este foarte utilizat. Mă bucur că am implementat acest telverde în județul Hunedoara, am înțeles că suntem singurii care am implementat această soluție și ne-au fost semnalate și probleme de pe drumurile naționale sau chiar din alte județe”, a precizat Avram.

0737 – 553971 este numărul de telefon de la Dispeceratul Drumurilor Județene.

Conform celei mai recente informări a celor de la acest dispecerat, în zonele înalte ale județului Hunedoara se semnalau ninsori, iar în zonele de deal și luncă plouă sau cade lapoviță. Ca urmare a acestor fenomene, dar și din cauza vântului care a suflat pe alocuri cu putere, pe multe sectoare de drum județean se circulă în continuare în condiții de iarnă.

În zonele înalte, există sectoare de drum acoperite cu un strat nou de zăpadă și utilajele de deszăpezire au intervenit încă de dimineață pentru curățarea lor. Cu preponderență în zona de nord a județului, în zonele mai joase, pe sectoarele de drum aflate în pantă sau în spații deschise se semnalează polei ori sunt porțiuni cu zăpadă troienită.

Până la prânz, la Dispeceratul Drumuri Județene au sosit solicitări din partea autorităților locale și a localnicilor pentru deszăpezire și acționarea cu material antiderapant pe drumurile județene din zona Brad (Vața – Căzănești, Vorța – Visca), zona Deva (Vețel – Muncel, Feregi, Bătrâna, Banpotoc, Rapolt – Geoagiu) și zona Orăștie (Balșa – Oprișești).

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + 20 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație