Se circulă în condiții de iarnă pe multe drumuri județene.

A nins mult în județul Hunedoara, iar firmele care se ocupă de deszăpezirea drumurilor județe au avut de lucru din plin.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, spune că drumurile sunt practicabile, firmele aflate sub contract cu Consiliul Județean Hunedoara și-au făcut treaba, raportat la cantitatea mare de zăpadă înregistrată, dar este loc și de mai bine.

”Cantitățile mari de zăpadă înregistrate fac ca operatorul din zona Văii Jiului să aibă o activitate continuă. Nu pot să spun că drumurile sunt la negru, dar drumurile sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă, raportat la cantitatea mare de zăpadă căzută. Vorbesc despre totalitatea drumurilor județene, dar avem o atenție deosebită față de drumurile spre stațiunile montane. Dar, repet, ne interesează întreaga infrastructură de drumuri județene din județul Hunedoara. (…) Este loc și de mai bine. Dimineață, la prima oră, am fost sunat de primarul din Băița, care îmi spunea că firma care se ocupă de deszăpezire nu a mers. Am discutat cu cei de la Dispeceratul de Drumuri și mi-au confirmat. Există acel calculator pe care, datorită GPS-urilor de pe mașinile de deszăpezire, vedem exact dacă a mers o mașină într-o anumită zonă. Cu ajutorul acestor GPS-uri vedem dacă operatorii își fac treaba, care sunt mașinile care stau în bază, care sunt mașinile care circulă pe drumurile județene”, spune Costel Avram.

La începutul lunii trecute, la nivelul CJ Hunedoara a fost constituit un dispecerat unic pentru drumurile județene, unde pot fi semnalate toate problemele de pe drumurile județene pe perioada de iarnă. Există și un număr unic, care poate fi apelat și care s-a dovedit foarte utilizat. Chiar și de cei din alte județe, care au sunat la dispeceratul CJ Hunedoara.

”Numărul de telefon este foarte utilizat. Mă bucur că am implementat acest telverde în județul Hunedoara, am înțeles că suntem singurii care am implementat această soluție și ne-au fost semnalate și probleme de pe drumurile naționale sau chiar din alte județe”, a precizat Avram.

0737 – 553971 este numărul de telefon de la Dispeceratul Drumurilor Județene.

Conform celei mai recente informări a celor de la acest dispecerat, în zonele înalte ale județului Hunedoara se semnalau ninsori, iar în zonele de deal și luncă plouă sau cade lapoviță. Ca urmare a acestor fenomene, dar și din cauza vântului care a suflat pe alocuri cu putere, pe multe sectoare de drum județean se circulă în continuare în condiții de iarnă.

În zonele înalte, există sectoare de drum acoperite cu un strat nou de zăpadă și utilajele de deszăpezire au intervenit încă de dimineață pentru curățarea lor. Cu preponderență în zona de nord a județului, în zonele mai joase, pe sectoarele de drum aflate în pantă sau în spații deschise se semnalează polei ori sunt porțiuni cu zăpadă troienită.

Până la prânz, la Dispeceratul Drumuri Județene au sosit solicitări din partea autorităților locale și a localnicilor pentru deszăpezire și acționarea cu material antiderapant pe drumurile județene din zona Brad (Vața – Căzănești, Vorța – Visca), zona Deva (Vețel – Muncel, Feregi, Bătrâna, Banpotoc, Rapolt – Geoagiu) și zona Orăștie (Balșa – Oprișești).

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie         AȚI VĂZUT-O? Tânără din Lupeni, dată dispărută         Devean lăsat fără banii de pe card         Probleme la nodul rutier Simeria Veche, de pe Autostrada Deva – Orăștie         Semnal editorial: A apărut ediţia 40 a revistei “Vitralii – Lumini și umbre”. Ecouri și dezvăluiri noi