Scurtătura prin munți, spre Vadu Dobrii. Cum arată viitoarea șosea

Încă o șosea se află în construcție în Ținutul Pădurenilor. Va avea 13 kilometri și va lega satele Cernișoara Florese și Vadu Dobrii. Lucrările la proiectul estimat la peste șase milioane de lei și finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, au început în 2019, iar până în prezent a fost realizat terasamentul noii șosele și podețele.

Urmează construcția rețelei de scurgere a apelor pluviale și asfaltarea. Drumul pornește de la intrarea în satul Cernișoara Florese, traversează așezarea din Ținutul Pădurenilor, pe valea Văleriței, iar de la celălalt capăt al satului începe un urcuș abrupt prin păduri.

Pentru a putea fi construit, au fost excavate mai multe porțiuni din versanți și au fost tăiați sute de copaci de pe marginea drumului. Noua pînă la vârful Muncelu (1.140 de metri), unde se intersectează cu DJ 687E Bunlia – Vadu Dobrii. Drumul Județean este, de fapt, un drum de pământ, impracticabil cu autoturismele.

De la intersecția din vârf de munte mai sunt circa trei kilometri până în Vadu Dobrii, pe un traseu prin pădure, pe care șoferii îl pot parcurge cu mare dificultate.

Noua șosea va scurta cu circa 15 kilometri distanța parcursă dintre Hunedoara și Vadu Dobrii, chiar dacă ultimii trei kilometri, între Vârful Muncelu și Vadu Dobrii, vor rămâne la stadiul de drum de pământ. Ruta alternativă cea mai accesibilă este Hunedoara – Toplița – Lunca Cernii de Jos – Vadu Dobrii, de 60 de kilometri, din care ultimii 7 kilometri, între Meria și Vadu Dobrii, vor rămâne aproape impracticabili cu autoturismele.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Gospodării inundate în Silvașul de Sus         Pentru unii mumă, pentru popor ciumă         Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2