Școli închise din cauza coronavirusului

119

Şcolile din toată ţara vor fi închise începând de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie. Perioada va fi prelungită dacă va fi nevoie. Decizia premierului Ludovic Orban vine la propunerea reprezentanţilor Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. În acelaşi timp autorităţile au anunţat că la intrarea în ţară vor fi verificate toate cursele auto şi feroviare.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Deva s-a întrunit astăzi, 9 martie 2020 pentru a prelucra noile acte normative privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, în contextul declarării de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii a stării de urgenţă pentru sănătatea publică, cu impact internaţional din cauza noului Coronavirus şi urmare a răspândirii extrem de rapide la nivelul Europei şi pe teritoriul României.

La întâlnirea de la Primăria Deva au participat şi reprezentanţi ai: Poliţiei Municipiului Deva, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iancu de Hunedoara, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Decebal Hunedoara, Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara, Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara, ai altor instituţii locale sau judeţene şi servicii din cadrul Primăriei Municipiului Deva.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Deva vă informează că prin Hotărârea nr. 6/06.03.2020 a Grupului de suport tehnico/ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României au fost aprobate procedura şi criteriile de suspendare a cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri cu Coronavirus; limitarea adunărilor publice la un număr maxim de 1000 de persoane până la data de 31 martie 2020, iar pentru cele cu un număr mai mic de 1000 de persoane, măsura va fi adoptată la nivel local, în funcţie de o analiză a riscurilor şi tipului de activitate, cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică, precum şi alte măsuri care se impun în această situaţie de urgenţă.

De asemenea, prin Hotărârea nr. 7 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, zborurile efectuate de operatorii economici aerieni spre Italia și din Italia către România, pentru toate aeroporturile din țară, se SUSPENDĂ începând cu data de 09.03.2020, ora 12.00, ora României – până în data de 23.03.2020 ora 12.00, ora României.

Cetăţenii care vin în România din zona ,,Roşie”: China (Provincia Hubei, inclusiv oraşul Wuhan), Italia (Regiunile: Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna, Marche, Piemont), Coreea de Sud (oraşul Daegu şi judeţul Cheongdo) intră în carantină instituţionalizată de la frontieră, în zone special desemnate pe o perioadă de 14 zile.

Cetăţenii care vin în România din zona ,,Galbenă”: China (alte provincii şi oraşe din China Continentală), Italia (celelalte regiuni şi localităţi), Coreea de Sud (alte judeţe şi localităţi) şi Iran (întreaga ţară) intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile.

Devenii care sunt auto-izolaţi la domiciliu se află în evidenţele autorităţilor. Ei pot suna pentru orice informaţii legate de Coronavirus la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara, la numerele de telefon: 0254.225.242, 0768.193.639 (non-stop) iar cei care nu au aparţinători, pentru aprovizionarea cu alimente. De asemenea ei au la dispoziţie şi Telverde – 0800.800.358.

La şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Deva a fost discutată şi măsura de a interzice accesul în unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Deva a altor persoane decât elevii, profesorii sau personalul auxiliar al acestor instituţii.

Administraţia publică locală va informa devenii referitor la măsurile şi modul de gestionare al acestei situaţii de urgenţă create de noul Coronavirus.

Compartiment Comunicare, Promovare Imagine

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.