Scoase la vânzare en- gros. Blocurile din Valea Jiului rămân neatractive pentru investitori

Piaţa imobiliară este blocată, chiar şi după vârful recesiunii financiare. Puţini mai sunt cei care cumpără, deşi preţurile sunt mai mult decât avantajoase şi încă în scădere. Iar dacă apartamentele au ajuns săs e vândă în rate, în Valea Jiului, blocurile nu au deloc căutare.

bloc_uricaniDouă blocuri din Uricani îşi caută cumpărători şi asta nu de azi – de ieri, ci de câţiva ani. Chiar şi aşa, nimeni nu vrea să investească într-un întreg imobil, deşi preţurile sunt mai mult decât atractive. Astfel, un bloc de patru etaje care deşine conductă de apă, energie electrică şi reţea de canalizare, inclusiv ieşire la drumul principal se vinde cu 95.000 de euro, la o suprafaţă totală de aproximativa 3600 m2. La fel un alt imobil, situat în imediata vecinătate, care are aceleaşi facilităţi, însă numai 3 etaje şi o suprafaţă de aproximativ 2.200 m2.

Imobilele scoase acum la vânzare la preţuri „fără concurenţă” au fost achiziţionate în urmă cu câţiva ani, când investitorii credeau că au dat lovitura pe piaţa imobiliară. Noii proprietari ai blocurilor promiteau reabilitarea lor din temelii, iar unul dintre acestea – un bloc turn din centrul localităţii – ar fi urmat să se transforme în hotel. Astfel, în anul 2007, reprezentanţii Primăriei Uricani au vândut trei blocuri de locuinţe la preţul unui apartament de patru camere dintr-un oraş mai răsărit. Oricum edilii recunoşteau că erau dispuşi să vândă pe un euro clădirile, doar să le repare cineva. În total, după vânzarea a trei imobile de locuinţe, Primăria Uricani s-a ales cu aproape 150.000 de lei. Primăria s-a scăpat de blocurile degradate sau nefinalizate, însă cumpărătorii lor şi-au dat seama că proiectele erau fanteziste, mai ales pe fondul crizei care a lovit puternic piaţa imobiliară Aşa că blocurile au fost scoase la vânzare, însă nimeni nu pare interesat de ele după ce şi lucrările la DN 66A Uricani–Herculane au „îngheţat” de câţiva ani.

 

Nimeni nu vrea „blocul lui Simota”

 

Nici blocul deţinut de una dintre firmele miliardarului Alin Simota nu este mai atractiv pentru cumpărători. Ansamblulsimota-bloc-petrosani de locuinţe situat în imediata apropiere a Spitalului de Urgenţă petroşani, este scos pentru a treia oară la licitaţie de lichidatorul judiciar al SC Simar SRL: Licitaţia a fost reprogramată pentru data de 8 noiembrie, la ora 10.00, după ce până acum nimeni nu a  vrut imobilul amenajat pe o fundaţie săpată încă din 1989 şi pe care administraţia publică din Petroşani i-a concesionat-o omului de afaceri pe o perioadă de 49 de ani contra sumei de 3 USD/mp/an. Pentru construcţia imobilului, Alin Simota a contractat un credit bancar, iar calculele iniţiale erau profitabile, mai ales că apartamentele urmau să aibă finisaje de lux. Apartamentele au fost scoase la vânzare la preţuri cuprinse între 35.000 şi 50.000 de euro, dar nici un apartament nu a fost vândut, preţul fiind considerat prea mare. În consecinţă,  nici ratele creditului nu au mai fost achitate, aşa că banca ce a acordat creditul a decis să execute silit scâociettaea controlată de Alin Simota, în contul datoriei. Blocul este scos al vânzare pentru suma de 5. 280.000 de lei, fără TVA şi are subsol, parter, două etaje şi mansardă, adică în total 28 de apartamente, 19 garaje şi 16 boxe.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie pe șosea în apropiere de Orăștie         Magistrala feroviară 200 jefuită de hoți         Micia – arc peste timp         Administratorul unui depozit de haine second-hand a fost amendat cu 200.000 de lei         Hunedoara. Încep înscrierile la Atelierul lui Moș Crăciun         Lansare de carte la Galeria de Arte din municipiul Hunedoara: Mihai Petre, „Birtul parcului”         ALEGERI PREZIDENȚIALE. Câți hunedoreni sunt așteptați la urne și unde pot vota         Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara