Școala veche de patru decenii intră în reabilitare

Școala gimnazială nr. 7 din Hunedoara (fosta Școală generală nr. 8) va fi renovată prin fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2).

Contractul de execuție a proiectului are o valoare de circa 3.5 milioane de lei. Investiția vizează renovarea clădirii cu două etaje și o suprafață de 800 de metri pătrați, construită în 1977, care include săli de clasă, laboratoare, cabinete, depozite, birouri, sala de sport și grupuri sanitare. „Lucrările constau în reabilitarea termică a imobilului, reabilitarea acoperișului, reparații interioare și exterioare, zugrăveli, reabilitarea instalațiilor sanitare, de canalizare, de încălzire și electrice, care nu mai îndeplinesc condițiile normale de funcționare, fiind foarte vechi și totodată realizarea măsurilor privind securitatea la incendii. Durata contractului Reabilitare Corp I, strada Cerbului nr. 2 – Școală Gimnazială nr 7, Municipiul Hunedoara, din structura a Colegiului Economic Emanoil Gojdu, se va derula pe o perioada de maxim 26 luni”, se arată în caietul de sarcini.

Tot prin PNDL 2, vor fi reabilitate și modernizate Școala Generală nr. 1, grădinițele Prichindelul, Floarea soarelui și Dumbrava Minunată, și va fi construită o creșă. De asemenea, primăria a obținut finanțare pentru dotarea cu echipamente, instalații noi și mobilier a mai multor unități școlare.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului