Școala veche de patru decenii intră în reabilitare

Școala gimnazială nr. 7 din Hunedoara (fosta Școală generală nr. 8) va fi renovată prin fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2).

Contractul de execuție a proiectului are o valoare de circa 3.5 milioane de lei. Investiția vizează renovarea clădirii cu două etaje și o suprafață de 800 de metri pătrați, construită în 1977, care include săli de clasă, laboratoare, cabinete, depozite, birouri, sala de sport și grupuri sanitare. „Lucrările constau în reabilitarea termică a imobilului, reabilitarea acoperișului, reparații interioare și exterioare, zugrăveli, reabilitarea instalațiilor sanitare, de canalizare, de încălzire și electrice, care nu mai îndeplinesc condițiile normale de funcționare, fiind foarte vechi și totodată realizarea măsurilor privind securitatea la incendii. Durata contractului Reabilitare Corp I, strada Cerbului nr. 2 – Școală Gimnazială nr 7, Municipiul Hunedoara, din structura a Colegiului Economic Emanoil Gojdu, se va derula pe o perioada de maxim 26 luni”, se arată în caietul de sarcini.

Tot prin PNDL 2, vor fi reabilitate și modernizate Școala Generală nr. 1, grădinițele Prichindelul, Floarea soarelui și Dumbrava Minunată, și va fi construită o creșă. De asemenea, primăria a obținut finanțare pentru dotarea cu echipamente, instalații noi și mobilier a mai multor unități școlare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva