Școala abandonată de aproape un deceniu devine centru social

Administrația locală din Hunedoara a aprobat documentaţia DALI pentru reabilitarea clădirii fostei Şcoli generale nr. 10 şi înfiinţarea aici a unui centru de servicii sociale.

Valoarea investiţiei a fost estimată la aproximativ 1,4 milioane de euro şi va fi realizată cu bani europeni de Primăria Hunedoara.

Clădirea unde învăţau 1.500 de elevi în anii ´80 a fost vandalizată în ultimii ani, de locanici. Ferestrele i-au fost sparte, fostele săli de clase au fost devastate, mobilierul a fost incendiat, iar unele spaţii au fost folosite ca adăpost de oamenii străzii. Gratiile care protejau ferestrele sălilor de la parter au fost îndoite şi smulse, iar geamurile au fost sparte pentru ca prin ele oamenii să poată intra în interior.

Şcoala generală nr. 10 a fost inaugurată în toamna anului 1971, fiind la acea vreme una dintre cele mai moderne ale municipiului. La închiderea ei, din 2013, doar 200 de elevi mai făceau cursuri. În anii trecuţi, administraţia locală din Hunedoara a plănuit transformarea imobilului într-un centru social, împreună cu Episcopia Devei şi Hunedoarei, însă proiectul a fost abandonat.Un alt plan viza transformarea clădirii într-un hotel, însă nici acesta nu a mai fost realizat.

Foto: Primăria Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului