Schitul Sfântul Nectarie. Povestea celei mai noi mănăstiri din Hunedoara

Zona unde a fost ridicat Schitul Sfântul Nectarie de la marginea satului Nandru, aflată la doar 15 kilometri de Hunedoara, a fost în trecut un loc de întâlnire al motocicliştilor şi unul de relaxare pentru hunedorenii pasionaţi de ieşiri cu cortul. În locul schitului se afla o construcţie care nu a mai apucat să funcţioneze ca motel, spun localnicii.

În apropierea sa, vechea clădire a ocolului silvic şi o barieră marcau intrarea în sălbăticia pădurii pe un drum aproape inaccesibil autoturismelor. Un local sătesc numit „La birtuţul din pădure” dădea culoare priveliştii pitoreşti.

Locul noului schit a fost ales de călugărul Nifon, atunci un tânăr diacon din Hunedoara care cutreierase întreg ţinutul. Primăria Peştişu Mic a donat Episcopiei Devei şi Hunedoarei terenul, iar la scurt timp a început construcţia schitului.

După şase ani, noua mănăstire se află în plin proces de extindere. O biserică se află în şantier în curtea ei, alături de clădirea destinată călugărilor. Mai multe anexe au fost ridicate şi împodobite cu picturi bisericeşti, iar o clopotniţă aflată pe malul râului îi atrage pe vizitatori prin arhitectura ei.

În ultimii ani şi drumul comunal 120 A de pe Valea Roatei a fost pentru prima dată modernizat, fiind asfaltat din Nandru până în vecinătatea lăcaşului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști