Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan

Circa 50 de câini aflaţi în grija unui adăpost din Călan au fost eutanasiaţi, joi, în timp ce mai mulţi membri ai unor organizaţii de protecţie a animalelor protestau în faţa acestuia.

„Cum se fac „eutanasiile” la ecarisajul Călan. Dimineaţa devreme, pe furiş, fără medicul veterinar agreat, iar cadavrele sunt lăsate în ţarc, ascunse de ochii curioşilor după cuşti. Dar nu destul de bine să nu fie găsite de poliţia chemată de noi, câţiva ong-işti, care nu am fost lăsaţi să intrăm. Nici pe poliţişti nu au vrut să-i lase iniţial. Tupeu de hingheri, cu registre vraişte, iar medicul veterinar, chemat ulterior, încearcă să se strecoare pe uşa din dos. Urât, ilegal şi josnic. Tocmai am aflat, în ecarisajul Călan mai sunt 7 câini, rezervaţi de o asociaţie, toţi ceilalţi, în jur de 36, au fost astăzi ucişi! Cu cruzime! Ce fac ei acolo, si în toate ecarisajele din judeţul Hunedoara, gestionate de ei, nu este eutanasie, ci crimă!”, scrie Roxana Simion, într-un mesaj publicat alături de imaginile filmate, joi dimineaţă, în timpul eutanasierii animalelor.

Imagini Roxana Simion / Facebook.

Membrii unor asociaţii pentru protecţia animalelor au relatat că, joi dimineaţa, după ce au aflat că au loc eutanasieri au protestat în faţa adăpostului şi au chemat Poliţia şi Direcţia Sanitar Veterinară – Hunedoara, susţinând că acestea se fac neconform.

În schimb, şefii Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân susţin că totul s-a desfăşurat conform legislaţiei, câinii eutanasiaţi fiind ţinuţi în adăpost de mai mult de 21 de zile. Joi, au fost eutanaziaţi 49 de câini, a precizat Adrian Cioran, directorul executiv al Serviciului pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic