Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan

737

Circa 50 de câini aflaţi în grija unui adăpost din Călan au fost eutanasiaţi, joi, în timp ce mai mulţi membri ai unor organizaţii de protecţie a animalelor protestau în faţa acestuia.

„Cum se fac „eutanasiile” la ecarisajul Călan. Dimineaţa devreme, pe furiş, fără medicul veterinar agreat, iar cadavrele sunt lăsate în ţarc, ascunse de ochii curioşilor după cuşti. Dar nu destul de bine să nu fie găsite de poliţia chemată de noi, câţiva ong-işti, care nu am fost lăsaţi să intrăm. Nici pe poliţişti nu au vrut să-i lase iniţial. Tupeu de hingheri, cu registre vraişte, iar medicul veterinar, chemat ulterior, încearcă să se strecoare pe uşa din dos. Urât, ilegal şi josnic. Tocmai am aflat, în ecarisajul Călan mai sunt 7 câini, rezervaţi de o asociaţie, toţi ceilalţi, în jur de 36, au fost astăzi ucişi! Cu cruzime! Ce fac ei acolo, si în toate ecarisajele din judeţul Hunedoara, gestionate de ei, nu este eutanasie, ci crimă!”, scrie Roxana Simion, într-un mesaj publicat alături de imaginile filmate, joi dimineaţă, în timpul eutanasierii animalelor.

Imagini Roxana Simion / Facebook.

Membrii unor asociaţii pentru protecţia animalelor au relatat că, joi dimineaţa, după ce au aflat că au loc eutanasieri au protestat în faţa adăpostului şi au chemat Poliţia şi Direcţia Sanitar Veterinară – Hunedoara, susţinând că acestea se fac neconform.

În schimb, şefii Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân susţin că totul s-a desfăşurat conform legislaţiei, câinii eutanasiaţi fiind ţinuţi în adăpost de mai mult de 21 de zile. Joi, au fost eutanaziaţi 49 de câini, a precizat Adrian Cioran, directorul executiv al Serviciului pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *