Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat

111

Sâmmbătă, seara, jandarmii montani și salvamontiștii au fost sesizați, printr-un apel la numărul de urgență 112, cu privire la faptul că șase persoane care coborau pe un traseu marcat cu cruce albastră, din munții Retezat, s-au abătut de la acesta și s-au rătăcit.

„Apelul a fost efectuat de către una din cele 6 persoane, care a comunicat faptul că se află într-o în zonă curpinsă între lacul Zănoaga și barajul Gura Apelor. O echipă formată din 6 jandarmi montani, din cadrul Posturilor Montane Râu de Mori și Nucșoara, a plecat către persoanele rătăcite în baza coordonatelor G.P.S. relatate de apelant. În jurul orei 22.10, persoanele rătăcite au fost găsite de către jandarmii montani într-o zonă foarte greu accesibilă, râpă cu pereți abrupți și bolovani ce se desprindeau. Locul în care au fost găsite persoanele a corespuns coordonatelor GPS date de acestea”, a informat Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara.

Pe parcursul a trei ore, cei șase turiști au fost coborâți până la drumul de sub barajul Gura Apelor, fiind ghidați la fiecare pas de către jandarmii montani și salvamontiști. De acolo, turiștii au fost conduși la locul unde aveau parcate autoturismele. „Cei șase turiști, trei bărbați și trei femei, domiciliați în județul Timiș, cu vârste cuprinse între 33 și 40 ani, erau epuizați, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Acțiunea s-a desfășurat în condiții extrem de dificile, într-o zonă abruptă, fiind îngreunată de lipsa de vizibilitate”, au precizat reprezentanții IJJ Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *