Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat

Sâmmbătă, seara, jandarmii montani și salvamontiștii au fost sesizați, printr-un apel la numărul de urgență 112, cu privire la faptul că șase persoane care coborau pe un traseu marcat cu cruce albastră, din munții Retezat, s-au abătut de la acesta și s-au rătăcit.

„Apelul a fost efectuat de către una din cele 6 persoane, care a comunicat faptul că se află într-o în zonă curpinsă între lacul Zănoaga și barajul Gura Apelor. O echipă formată din 6 jandarmi montani, din cadrul Posturilor Montane Râu de Mori și Nucșoara, a plecat către persoanele rătăcite în baza coordonatelor G.P.S. relatate de apelant. În jurul orei 22.10, persoanele rătăcite au fost găsite de către jandarmii montani într-o zonă foarte greu accesibilă, râpă cu pereți abrupți și bolovani ce se desprindeau. Locul în care au fost găsite persoanele a corespuns coordonatelor GPS date de acestea”, a informat Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara.

Pe parcursul a trei ore, cei șase turiști au fost coborâți până la drumul de sub barajul Gura Apelor, fiind ghidați la fiecare pas de către jandarmii montani și salvamontiști. De acolo, turiștii au fost conduși la locul unde aveau parcate autoturismele. „Cei șase turiști, trei bărbați și trei femei, domiciliați în județul Timiș, cu vârste cuprinse între 33 și 40 ani, erau epuizați, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Acțiunea s-a desfășurat în condiții extrem de dificile, într-o zonă abruptă, fiind îngreunată de lipsa de vizibilitate”, au precizat reprezentanții IJJ Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara         Cum arată noul drum spre Vadu Dobrii         Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice