Sarmizegetusa Regia îşi redeschide porţile pentru turişti

sarmizegetusa regia 2014 (12)Sarmizegetusa Regia va putea fi vizitată, fără restricţii, de la sfârşitul acestei săptămâni. În perioada iernii accesul la cetatea dacică din Munţii Orăştiei era permis doar cu acordul administraţiei monumentului istoric şi pentru grupuri organizate. În plus, ultimii patru kilometri ai drumului de acces erau închişi traficului rutier, din cauza zăpezii şi a terenului moale. Şi în prezent, accesul pe drumul forestier cu rang de drum judeţean este oprit, dar situaţia se va schimba. „În următoarele zile, până la 1 martie, firma care se ocupă de întreţinerea acestui drum îl va curăţa de zăpadă, unde este cazul, astfel încât să redevină practicabil. Totuşi le recomandăm celor care vor dori să urce la Sarmizegetusa Regia să îşi echipeze maşinile corespunzător sau să le lase la intrarea pe ultimii kilometri ai traseului şi să pornească pe jos, spre cetate”, a precizat Marin Butar, reprezentantul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Până la finalul acestui an, potrivit Consiliului Judeţean Hunedoara, cei 18 kilometri ai drumului judeţean Costeşti – Sarmizegetusa Regia vor fi modernizaţi. Proiectul în valoare de peste 40 de milioane de lei, cu TVA, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, se află în prezent în faza de licitaţie publică. A fost retras de pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pentru a-i fi aduse îmbunătăţiri, însă va fi reintrodus în următoarea perioadă. “Principalele tipuri de lucrări care sunt necesare se referă la lărgirea drumurilor existente, acoperirea cu asfalt, crearea de şanţuri de colectare a apelor pluviale, consolidarea versanţilor prin ziduri de sprijin, reparaţii ale podurilor si ale podeţelor de pe tronsoanele vizate de lucrări”, se arată în proiect.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare