Sarmizegetusa Regia, dezvelită de secrete. Fotografii rare de pe șantierele arheologice din anii 2000

540

Sarmizegetusa Regia, dezvelită de secrete. Fotografii rare de pe șantierele arheologice din anii 2000

Fotografii rare din timpul săpăturilor arheologice efectuate la Sarmizegetusa Regia la mijlocul anilor 2000 sunt publicate în Cronica Cercetărilor Arheologice din România (cimec.ro) şi dezvăluie cum arată monumentele din capitala dacilor ascunse sub pământ.

Imaginile sunt însoţite de rapoartele efectuate de arheologi cu privire la campaniile de cercetare, care în ultimii ani au fost coordonate de specialiştii de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca şi Universitatea „Babeş – Bolyai” din Cluj-Napoca, cu implicarea Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

Cei care accesează rapoartele preliminare de cercetare arheologică, publicate pe pagina Institutului de Patrimoniu, pot afla detalii despre tot ceea ce au descoperit specialiştii pe şantierele Sarmizegetusei Regia începând din anul 1983 şi până la cele mai recente campanii de cercetare arheologică.

În anii 2000, arheologii care cercetau Sarmizegetusa Regia au descoperit, nu doar rămăşiţele vestigiilor istorice, dar şi urmele lăsate de numeroşii căutători de comori dacice.

Fotografii: Cronica Cercetărilor Arheologice – cimec.ro

Comentarii FB

comentarii
3 thoughts on “Sarmizegetusa Regia, dezvelită de secrete. Fotografii rare de pe șantierele arheologice din anii 2000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *