Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin

Sardinia, a doua insulă ca mărime din Marea Mediterană, după Sicilia și un pic mai mare decât Cipru este o destinație de vacanță celebră în toată Lumea. Europenii, în special se dau în vânt după plajele ireale, după munții și pitorescul din interior, după clima foarte prietenoasă. Aceste lucruri fac din Sardinia o destinație de vacanță foarte scumpă. Dar, cu un pic de istețime și cu un sfat bun primit de la noi, Sardinia poate fi o destinație convenabilă ca preț, oricum mai ieftină decât Mamaia. Funcție de momentul la care luați hotărârea de a o vizita, Sardinia poate fi o destinație chiar foarte ieftină!

Vom vedea pentru început ce e de făcut prin Sardinia și apoi va vom spune cum să vizitați ieftin această bijuterie a Mediteranei.

 

Musai de văzut

Evident, fiind pe o insulă, plajele sunt prima opțiune. Veți descoperi adevărate spectacole ale naturii desfășurându-se în golfuri uimitoare, mărginite de munți cu alte secrete tăinuite în ei. Spre exemplu, cei care vor să scape de aglomerație vor alege plaja Aruttas, cu al său nisip alb. Familiile cu copii vor opta pentru plaja Chia, iar pasionații de înnot pentru plaja spiaggia Rena Bianca.

Nu sunt de ratat nici Piaggia dello Pelosa (nisip alb imaculat), Spiaggia del Pincipe – o plajă preferată de celebrități, iar cei pasionați de alpinism, drumeție și plajă descoperră aceste trei lucruri în Cala Coloritze dn Golfo di Orisei.

Cum nu ajungeți în fiecare an în Sardinia, pe lângă plaje, cercetați și interiorul și munții insulei. Vi se oferă numeroase poteci de drumeții, numeroase via-ferrata, cascade și drumuri de belle-vue. Nu ratați Cascada Piscina Igra, cea mai mare cascadă din Sardinia situată într-un peisaj de o frumusețe ireală.

Fără doar și poate orașele Cagliari – capitala insulei, Alghero, Olbia, Castelsardo, Bosa sau Porto Rotondo sunt și ela atracții în sine și vă veți potoli setea de istorie și cultură.

 

Cum plecăm ieftin în vacanță în Sardinia?

Întâi de toate, după cum spun toate site-urile specializate, cara nu este cea mai fericită perioadă de vacanță. Cele mai bune luni de vizitat sunt lunile mai, septembrie și octombrie. Odată pentru că prețurile sunt mai mici și apoi pentru că invazia turistică se rărește în aceste luni.

Apoi, biletul de avion este marea problemă! În general scump, dacă alegem un low-cost de la Budapesta putem avea surpriza de a găsi în cele trei luni prețuri incredibile. Respectiv la acest moment se pot procura bilete de la 100 de euro de persoana în septembrie sau de la 50 de euro de persoană în octombrie de la Ryanair. Zbor direct de 2 ore și un pic. Dus-întors, fără doar și poate! Dacă achiziția s-ar fi făcut cu două săptămâni în urmă, un zbor în septembrie era 70 de euro, iar în octombrie 40 de euro. Cu cât mai repedde, cu atât mai bine. De exemplu, în toamnă încercați o rezervare pentru anul viitor în luna mai și veți fi plăcut surprinși.

Cazarea se va rezerva de pe booking.com sau airbnb.com. Se găsește cazare cu MD la 3-4 stele cu 1500 – 2000 de lei pentru 7 zile.

Mai adăugați circa 100 de euro pentru închirierea unei mașini, deși transportul în comun este o opțiune viabilă, modernă și necostisitoare.

Astfel, un calcul simplu ne spune 200 euro zborul + 400 de euro cazarea + 100 de euro masina = 700 de euro, o săptămână pentru doi adulți. Mai adăugați un 800 de euro mîncare și bani de cheltuială și la 1500 ați rezolvat o vacanță de vis, pentru două persoane în Sardinia în luna septembrie. Ați avea tupeul să mergeți cu acești bani o săptămână la Mamaia? Sigur, în octombrie, luna cea mai recomandată ca raport preț-calitate din 1500 de euro mai scădem vreo 300.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini