Sărbătoare la Mănăstirea Prislop. A fost comemorat părintele Arsenie Boca

Sute de oameni au venit, sâmbătă dimineața, la Mănăstirea Prislop, unde a fost comemorat părintele Arsenie Boca, de la moartea căruia s-au împlinit 31 de ani. Reprezentanții mănăstirii au luat măsuri speciale pentru siguranța pelerinilor.

De la intrarea în incinta așezământului au fost delimitate cu garduri metalice traseele spre biserica medievală și spre mormântul lui Arsenie Boca, iar preoții poziționați din loc în loc au avut sarcina de a-i îndruma pe oaspeți să respecte măsurile de distanțare și să poarte mască.

De asemenea, i-au invitat să folosească dezinfectant pentru mâini. Jandarmii au fost mobilizați și ei în curtea mănăstirii pentru asigurarea ordinii publice. Cei mai mulți oameni s-au adunat în fața foișorului de lângă biserică unde a avut loc slujba religioasă și de comemorare a dihovnicului. Față de anii trecuți, când mulțimile de pelerini aglomerau poteca spre cimitir, de această dată cei care au urcat spre locul de veci al lui Arsenie Boca nu au mai trebuit să stea la coadă. Majoritatea au fost precauți, au purtat masca de protecție și au păstrat distanța unii față de ceilalți.

Unii dintre preoții care le-au vorbit pelerinilor despre Arsenie Boca, l-au cunoscut personal pe duhovnic. Episcopul Daniil, fost stareț al mănăstirii, a comparat pandemia de coronavirus cu invazia de lăcuste asupra Egiptului, menționată în Vechiul Testament, și pe duhovnic cu un Moise al vremurilor noastre. „Dacă părintele Arsenie Boca ar fi fost canonizat, nu am trece prin ceea ce trecem”, le-a spus episcopul, credincioșilor, arătându-și susținerea pentru canonizarea călugărului Arsenie Boca.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!