„Săptămâna educaţiei”, reluată în judeţul Hunedoara

Sindicaliştii din învăţământul preuniversitar hunedorean au decis să reia, în acest an, manifestările reunite sub genericul „Săptămâna educaţiei”. Vor fi organizate mai multe acţiuni pentru şi împreună cu profesorii din judeţ.

eduDerulată în perioada 2007-2010, Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar Hunedoara relansează, începând cu acest an, manifestările denumite generic ,,Săptămâna educaţiei”, dedicate Zilei mondiale a educaţiei. Oficialii SIP Hunedoara au lansat deja invitaţia cadrelor didactice hunedorene de a participa la manifesările ce vor avea loc începând cu finalul lunii septembrie. Astfel, în săptămâna 29 septembrie – 5 octombrie, se intenţionează organizarea mai multor manifestări sub genericul ,,Cadrul didactic: statut actual şi soluţii”. „Tema ediţiei din acest an, încearcă să aducă în discuţie o problemă de actualitate, cu un impact major asupra cadrelor didactice şi asupra societăţii româneşti. Perceput de societatea românească a momentului ca un prestator de servicii, dascălul este totuşi cel căruia i se cere să facă foarte mult cu aproape nimic…, dascălul este cel care nu îşi poate alege ,,materia primă”, dar i se cer doar ,,produse de lux”…, dascălul este cel îngropat în hârtii şi rapoarte de o societate care nu mai leagă responsabilitatea decât de hârtii…, dascălul este cel redus la tăcere de societate atunci când îşi cere drepturile…, iar enumerarea ar putea continua.
Ce este de făcut? Care este schimbarea de atitudine care poate readuce lucrurile pe un făgaş normal? Este posibilă? Care sunt soluţiile pentru recuperarea statutului sau crearea unui nou statut? Cine şi ce trebuie modificat? Care este sau care ar trebui să fie drumul educaţiei româneşti?”, arată reprezentanţii SIP Hunedoara. Iar cadrele didactice sunt invitate să dezbată toate aceste probleme, să vorbească despre statutul cadrului didactic, percepţia sa în societatea românească şi modalităţile în care aceasta se poate modifica, în cadrul manifestărilor din ,,Săptămâna educaţiei 2014”.
Una din activităţile pe care intenţionează să o cuprindă în calendarul acţiunilor este simpozionul ,,Învăţământul românesc între tradiţie şi modernism – cadrul didactic: statut actual şi soluţii”, iar participarea este deschisă tuturor cadrelor didactice. „Se pot prezenta referate, articole, publicaţii etc. al căror conţinut se încadrează în tematica simpozionului şi în condiţiile de redactare precizate”, au mai spus sursele menţionate anterior, cu precizarea că înscrierea a început în data de 1 iunie. Lucrările vor fi susţinute în cadrul simpozionului, urmând a fi publicate într-un volum, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate în cadrul festivităţilor din cadrul manifestărilor ,,Săptămâna educaţiei”. O altă activitate este concursul de manuscrise, adresat membrilor de sindicat din judeţul Hunedoara. Acesta ar urma să se deruleze în cadrul a trei secţiuni respectiv manuscrise cu temă educaţională (manuale, auxiliare didactice, metodică, pedagogie etc.); Literatură de specialitate (cercetare ştiinţifică, tratate, studii etc.) şi Literatură (proză, poezie).  De asemenea, concursul se va finaliza prin publicarea, în cadrul fiecărei secţiuni, a unei lucrări inedite. Tipărirea volumelor va începe imediat după jurizare, lansarea acestora urmând a se realiza în cadrul manifestărilor ,,Săptămâna educaţiei” ce se va desfăşura în perioada 29 septembrie – 5 oczombrie.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “„Săptămâna educaţiei”, reluată în judeţul Hunedoara

  1. deveanu

    de ce numi ZIUA mondiala a educatiei? Ajunge oare o zi pe an pentru a educa o generatie de copii? Nu ar fi oare mult-mult mai bine sa se introduca un curs obligatoriu de educatie, pe baza de manuale, care sa tina anul intreg si intreg ciclul de invatamant ?
    Cred ca raspunsul este clar pozitiv, doar ca cineva trebuie sa isi asume initiativa….

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Din 10 aprilie, la Spitalul din Deva vor putea fi realizate testări COVID 19         O companie din Haţeg a donat 10.000 de măşti mai multor spitale şi instituţii publice         Un strop de speranță la Spitalul Județean de Urgență Deva         Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500         Primarul Marcel Goia face apel la localnici pentru a ține o zi de post și rugăciune         MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara         Alți doi pacienți decedați în spitalele hunedorene aveau și Covid 19         NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție