Șantierul feroviar Simeria – Gurasada: stadiul lucărilor a ajuns la 70 la sută

104

Modernizarea sectorului Simeria – Gurasada reprezintă o investiţie de circa 2,63 miliarde de lei a statului român, asigurată din fonduri nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 şi de la bugetul de stat.

Potrivit CFR Infrastructură stadiul lucrărilor pe tronsonul de 41 de kilometri, din județul Hunedoara a ajuns la 70 la sută.

 

Obiectivele contractului sunt: modernizarea a 40,83 km de infrastructură și suprastructură feroviară (linie dublă)
 sectoare noi de linie simplă: lini 214 spre Hunedoara (3.031 ml), linia 227 spre Brad (1.621 ml) și linia 216 spre Lugoj (3.500 ml); lucrări civile în 9 stații de cale ferată (inclusiv halte comerciale/puncte de oprire); modernizarea a 7 treceri la nivel; 17 poduri noi (dintre care 3 peste râul Mureș, cu deschideri între 50 și 110 m lungime); 27 de podețe din elemente prefabricate; 4 pasaje superioare (Deva, Mintia, Ilia, Gurasada); 3 pasaje inferioare (Săulești și Ilia); lucrări de electrificare și energoalimentare; lucrări de implementare a sistemului de siguranță a traficului ERTMS (ETCS nivel 2+GSM-R).
Scopul investiției vizează: dezvoltarea infrastructurii feroviare prin îmbunătăţirea calităţii transportului; sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă; dezvoltarea relațiilor comerciale cu operatorii de transport; relansarea economiei regionale – informează CFR Infrastructură.

Sectorul din judeţul Hunedoara face parte din noua magistrală feroviare Simeria – Arad, aflată în şantier din 2018, având termen de finalizare anul 2023.

 

 

 

Investiţia vizează modernizarea a 141 de kilometri de cale ferată şi construcţia a nouă poduri feroviare peste Mureş, a unor tuneluri feroviare pe valea Mureşului, la Zam, şi a circa 60 de kilometri de traseu complet nou de cale ferată, între Simeria şi Arad.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *