Salvați Copiii donează Maternității din Deva aparatură medicală complexă

434

Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Deva, singura cu linie de gardă și cu compartiment de terapie intensivă neonatală din județul Hunedoara, va fi dotată cu aparatură medicală performantă, în valoare totală de 40.800 de euro, care să îi ajute pe medici să intervină rapid în cazurile cu patologii severe și prematuritate.

Medicii vor avea la dispoziție un sistem de resuscitare, un incubator Hibrid, o lampă de fototerapie, patru pulsoximetre și 100 de senzori pentru acestea.

„Pandemia a vulnerabilizat suplimentar un sistem care avea deja probleme cronice, printre care cele legate de finanțarea deficitară și de dotarea precară cu aparatură medicală performantă. Componenta de intervenție este vitală atât în maternități, cât și în comunități și ne bazăm în continuare pe sprijinul dumneavoastră”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Rata mortalității infantile în județul Hunedoara este sensibil mai ridicată decât media pe țară și anume 7,3 la mia de copii născuți vii, față de 5,8.

„Este bine cunoscut faptul că prematuritatea reprezintă principalul factor de mortalitate perinatală iar, din păcate, numărul nașterilor premature este în continuă creștere. Fără aparatură performantă nu am putea interveni prompt și pentru acest lucru vă mulțumim”, a declarat Dr. Stoica-Mariș Emil, Managerul Spitalului Județean de Urgență Deva.

FOTO: CJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.