Salvamont Hunedoara monitorizează traseele închise și începe pregătirea lor

Salvamont Hunedoara monitorizează traseele închise și începe pregătirea lor pentru momentul în care se vor ridica interdicțiile

 

Ca urmare a Ordonanței militare nr. 3/24.03.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, precum si a H.G. 77/23.01.2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor montane și organizarea activității de salvare în munți și a Legii nr. 402/31.10.2006 privind prevenirea accidentelor şi organizarea activităţii de salvare din mediul subteran speologic, traseele turistice din județul Hunedoara au fost declarate închise. În această perioadă, salvatorii montani au continuat însă patrularea în zona Râușor, Râu Mare Retezat, în zona cabanelor turistice Gențiana și Pietrele, și au verificat starea unora dintre refugiilor montane. Totodată, salvamontiștii au efectuat reparații la baza proprie de la Râușor și au verificat starea punctului propriu de la Pietrele în vederea redeschiderii.

În aceste zile, salvatorii montani hunedoreni pregătesc materialele pentru semnalizarea și remarcarea traseelor turistice acolo unde va fi nevoie. Până vineri și după sărbătorile de Paște se vor schimba plăcuțele indicatoare și stâlpii de susținere pentru semnalizarea celor trei trasee din munții Poiana Ruscă, dar și a celor care pornesc de la poalele masivului Retezat. Potrivit directorului Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Hunedoara, Ovidiu Bodean, se va lucra în echipe de 2-3 salvamontiști, componența echipei urmând a fi schimbată odată la două zile, în funcție de volumul de muncă. Treptat se va trece și la verificarea și curățarea traseelor turistice aflate în masiv, precum și la evaluarea refugiilor situate la altitudine. Aici, stratul de zăpadă este încă destul de consistent, iar din acest motiv degajarea trunchiurilor căzute pe poteci și repararea podețelor este pentru moment dificil de realizat.

Salvamontiștii hunedoreni le recomandă iubitorilor de drumeții să renunțe, deocamdată, la parcurgerea traseelor turistice, până la ridicarea interdicțiilor.

Consiliul Județean Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Piesa săptămânii, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Elevii primesc bursele sociale pe două luni         Copilă de nouă ani lovită de mașină, în Hunedoara         Accident pe Strada Horea, din Deva. Un tânăr a fost rănit         Au furat economiile de-o viață ale unei femei         Trei hunedoreni acuzați că au jefuit un pensionar         Bărbat arestat pentru înșelăciune, în județul Hunedoara         Fântânile localnicilor din zona Vața de Jos sunt curățate de pompieri         A doua etapă de dezinsecție terestră din acest an, la Deva!         Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină         Hoț prins la Orăștie         PICTURĂ PE STICLĂ REPREZENTÂND SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL         Circulația s-a deblocat pe DJ 668, la Streisângeorgiu         Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara