Salariații de la SEWS au fost trimiși în șomaj tehnic

Peste 3.000 de salariați ai fabricii de componente auto SEWS România – Deva au fost înștiințați că vor rămâne acasă, începând de luni. Avand în vedere evoluția pandemiei de Coronavirus, activitatea de producție se suspendă până la 1 aprilie, iar angajații vor fi în șomaj tehnic, plătiți cu 75% din salariul de bază, conform prevederilor legale, au anunțat reprezentanți ai companiei.

„Toată lumea va rămâne în 75%, data de reîncepere a lucrului este 1 aprilie, deocamdată aceasta în functie de cum va fi starea în țară. Singurele schimburi care mai intră sunt cele din seara aceasta de 12 ore, inclusiv cel din asamblare, dar fiecare va fi anunțat telefonic de către șeful lui direct privind data de începere. Stați în casă și aveți grijă de voi”, au fost înștiințați oamenii pe un grup intern de Facebook al salariariaților SEWS România – Deva.

„Ultimul schimb de producție este duminică, schimbul 2 (22 martie), respectiv schimbul A (ora 18:30 – 6:30). Primul schimb de producție va fi miercuri, Schimbul 1 (1 aprilie 2020), respectiv Schimbul D, care va începe programul de la 6:30”, arată un alt anunț intern al companiei.
Și fabrica SEWS România din Hațeg se închide până la 1 aprilie, potrivit informațiilor oferite de angajați.

Și fabrica de componente auto Draexlmaier, din Hunedoara, a trimis acasă pentru următoarele săptămâni, o parte din angajați, vizați fiind în primul rând salariații din administrație.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 05 aprilie 2020         Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre