Salariații CEH vor fi trimiși în șomaj tehnic prin rotație

Peste 4.000 de salariați ai Complexului Energetic Hunedoara vor fi trimiși în șomaj tehnic. Oamenii vor sta acasă prin rotație, câte două și trei zile pe săptămână.

Din considerente de natură COVID-19, pentru protejarea angajaților în ideea de a evita aglomerările de personal în perioada în care se anunță un vârf de formă al acestei situații, cât și din considerente economice, fiindcă cerere de energie la ora aceasta este foarte mică, S CEH SA a înregistrat o reducere semnificativă a veniturilor companiei, ce se va accentua în lunile următoare și pentru evitarea unor grave prejudicii pe termen lung asupra angajaților, este necesară reglementarea unor măsuri de reducere temporară a activității, fără încetarea raporturilor de muncă”, a informat Complexul Energetic Hunedoara.

Începând cu data de 21 aprilie 2020 până în 16 mai 2020, pe perioada decretării stării de urgență, activitatea CEH SA se reduce temporar. Măsurile de șomaj tehnic vor fi apleciate în prioada 21 aprilie 2020 – 30 aprilie 2020, prin rotație, câte două zile consecutive pentru fiecare salariat și în perioada 4 mai 2020 – 16 mai 020, prin rotație, câte trei zile consecutive pentru fiecare salariat.

Zilele de șomaj tehnic se efectuează prin rotație, așa încât să asigurăm și funcționarea grupurilor energetice și a exploatărilor miniere. Toți cei aproximativ 4.100 angajați ai S CEH SA, directorul general, directorii de sucursale etc. vor efectua zilele de șomaj”, au informat reprezentanții societății.

În perioada șomajului tehnic, salariații vor beneficia de o indemnizație reprezentând 75% din salariul de bază, suportată din bugetul asigurărilor pentru șomaj. Angajații care au salarii sub 4.000 lei vor primi o indemnizație de sprijin, suportată de angajator, în valoare de 1,1% din salariul de bază pentru ziua în care aceștia se află în șomaj tehnic.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi         Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat