Sala de sport a fostului Liceu industrial 1 din Hunedoara a ajuns în ruină

635

Sala de sport a Colegului Tehnic Matei Corvin, din Hunedoara, a ajuns o ruină. Din 2008 a intrat în şantier, fiind inclusă într-un proiect de reabilitare derulat de Compania Naţională de Investiţii, însă lucrările au rămas nefinalizate.
În trecut, sala de sport a celui mai mare liceu al Hunedoarei era considerată una dintre cele mai bune din judeţ, dar locul a rămas abandonat şi oferă o privelişte dezolantă.

Reabilitarea sălii de sport, veche de jumătate de secol, a fost estimată la aproape cinci milioane de lei. Încă din 2008, clădirea din curtea Colegiului Tehnic „Matei Corvin” a fost cuprinsă în „Programul de Consolidare şi Reabilitare Săli de Sport existente, construite înainte de anul 2000”, fiind preluată de CNI. Firma de construcţii Termogaz Company S.A. Haţeg a lucrat circa un an la reabilitarea clădirii, dar a abandonat proiectul.

Sala de sport în pericol
„Până în momentul de faţă au fost executate lucrări parţiale de instalaţii sanitare, demontări instalaţii electrice vechi, reparaţii tencuieli, înlocuiri tâmplărie metalică existentă cu tâmplărie PVC şi geam termopan etc. cu fonduri de la bugetul de stat. În urma acestor lucrări, s-au constatat defecte la nivelul structurii de rezistenţă, apărute în timp, în decursul exploatării construcţiei, cât şi din faza de execuţie, în special la nivelul gradenelor, defecte mult mai ample decât s-au putut constata prin vizualizare, înainte de începerea lucrărilor, astfel că lucrările de reabilitare au fost oprite. În prezent, frontoanele laterale au zone în care panourile mari de sticlă sunt sparte, precipitaţiile (ploile) pătrund în interior riscând a se degrada lucrările efectuate până acum”, informează Primăria Hunedoara.

În ultimii ani, proiectanţii au căutat soluţii la problemele tehnice reclamate în timpul lucrărilor. În 2014, a fost decisă demolarea gradenelor şi refacerea lor în variantă metalică, dar Compania Naţional de Investiţii a solicitat reactaulizarea studiului de fezabilitate pentru proiect. „Având în vedere că prin necontinuarea lucrărilor, sala de sport se degradează în timp, gradul de uzură al acesteia avansează, ceea ce duce la costuri mult mai ridicate pentru reabilitare, reactualizarea acestui studiu de fezabilitate este necesară în vederea transmiterii către CNI S.A. Bucureşti în vederea alocării fondurilor pentru reluarea lucrărilor de reabilitare şi consolidare a acestei săli de sport, imperios necesare pentru sportivii cu rezultate deosebite, aceasta fiind singura din oraş cu dimensiuni corespunzătoare normelor tehnice prevăzute pentru competiţii oficiale”, informează Primăria Hunedoara, pe pagina dedicată investiţiei.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.