S-au săturat să fie catalogaţi şpăgari. Petiţie pentru susţinerea financiară a învăţământului

Cadrele didactice din Valea Jiului afiliate la Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” au înaintat o petiţie Guvernului în vederea susţinerii financiare reale a învăţământului. Profesorii spun că s-au săturat să fie consideraţi „şpăgari” şi să se bazeze pe susţinerea financiară a părinţilor elevilor.

elevi-clasa-scriuProfesorii spun că este inadmisibil ca activitatea unei unităţi de învăţământ să fie susţinută financiar de salariaţii acesteia şi de părinţi, în condiţiile în care, potrivit Constituţiei, învăţământul este gratuit. „Este o petiţie în care noi protestăm împotriva subfinanţării învăţământului, care este prioritate naţională – iar ca prioritate naţională ar trebui să primească 6% din PIB, dar nici în acest an nu va fi mai mult de 4% –  şi, de asemenea, împotriva campaniei exclusiv dusă împotriva cadrelor didactice şi care ne afectează”, a declarat Rodica Doicear, secretar general al Federaţiei „Spiru Haret” Hunedoara. Aceasta recunoaşte că sunt şi cadre didactice care sunt în culpă din acest punct de vedere, dar spune că nu poate fi aruncată anatema asupra tuturor. De asemenea, reprezentanţii ISJ Hunedoara spun că asemenea cazuri prezentate în mass- media sunt, din fericire, izolate. „În cadrul strategiei naţionale de acţiune anticorupţie s-au prelucrat mai multe articole de lege, care presupun şi ceea ce ar însemna obţinerea de foloase necuvenite. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara, prin adunări şi dezbateri, a încercat să demonstreze că aceste cazuri sunt izolate şi nu reprezintă calitatea dascălilor”, este de părere inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Hunedoara, Vasile Pop.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”