S-au săturat să fie catalogaţi şpăgari. Petiţie pentru susţinerea financiară a învăţământului

Cadrele didactice din Valea Jiului afiliate la Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” au înaintat o petiţie Guvernului în vederea susţinerii financiare reale a învăţământului. Profesorii spun că s-au săturat să fie consideraţi „şpăgari” şi să se bazeze pe susţinerea financiară a părinţilor elevilor.

elevi-clasa-scriuProfesorii spun că este inadmisibil ca activitatea unei unităţi de învăţământ să fie susţinută financiar de salariaţii acesteia şi de părinţi, în condiţiile în care, potrivit Constituţiei, învăţământul este gratuit. „Este o petiţie în care noi protestăm împotriva subfinanţării învăţământului, care este prioritate naţională – iar ca prioritate naţională ar trebui să primească 6% din PIB, dar nici în acest an nu va fi mai mult de 4% –  şi, de asemenea, împotriva campaniei exclusiv dusă împotriva cadrelor didactice şi care ne afectează”, a declarat Rodica Doicear, secretar general al Federaţiei „Spiru Haret” Hunedoara. Aceasta recunoaşte că sunt şi cadre didactice care sunt în culpă din acest punct de vedere, dar spune că nu poate fi aruncată anatema asupra tuturor. De asemenea, reprezentanţii ISJ Hunedoara spun că asemenea cazuri prezentate în mass- media sunt, din fericire, izolate. „În cadrul strategiei naţionale de acţiune anticorupţie s-au prelucrat mai multe articole de lege, care presupun şi ceea ce ar însemna obţinerea de foloase necuvenite. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara, prin adunări şi dezbateri, a încercat să demonstreze că aceste cazuri sunt izolate şi nu reprezintă calitatea dascălilor”, este de părere inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Hunedoara, Vasile Pop.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat