S-au săturat să fie catalogaţi şpăgari. Petiţie pentru susţinerea financiară a învăţământului

Cadrele didactice din Valea Jiului afiliate la Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” au înaintat o petiţie Guvernului în vederea susţinerii financiare reale a învăţământului. Profesorii spun că s-au săturat să fie consideraţi „şpăgari” şi să se bazeze pe susţinerea financiară a părinţilor elevilor.

elevi-clasa-scriuProfesorii spun că este inadmisibil ca activitatea unei unităţi de învăţământ să fie susţinută financiar de salariaţii acesteia şi de părinţi, în condiţiile în care, potrivit Constituţiei, învăţământul este gratuit. „Este o petiţie în care noi protestăm împotriva subfinanţării învăţământului, care este prioritate naţională – iar ca prioritate naţională ar trebui să primească 6% din PIB, dar nici în acest an nu va fi mai mult de 4% –  şi, de asemenea, împotriva campaniei exclusiv dusă împotriva cadrelor didactice şi care ne afectează”, a declarat Rodica Doicear, secretar general al Federaţiei „Spiru Haret” Hunedoara. Aceasta recunoaşte că sunt şi cadre didactice care sunt în culpă din acest punct de vedere, dar spune că nu poate fi aruncată anatema asupra tuturor. De asemenea, reprezentanţii ISJ Hunedoara spun că asemenea cazuri prezentate în mass- media sunt, din fericire, izolate. „În cadrul strategiei naţionale de acţiune anticorupţie s-au prelucrat mai multe articole de lege, care presupun şi ceea ce ar însemna obţinerea de foloase necuvenite. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara, prin adunări şi dezbateri, a încercat să demonstreze că aceste cazuri sunt izolate şi nu reprezintă calitatea dascălilor”, este de părere inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Hunedoara, Vasile Pop.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată