S-a încercat anularea mitingului.Minerii protestatari reclamă presiunile administraţiei

Liderii Sindicatului „Huila”, la care sunt afiliaţi angajaţii de la cele trei mine neviabile, acuză conducerea Societăţii Naţionale de Închideri de Mine Valea Jiului SA că a pus presiune pe mineri pentru a nu participa la mitingul organizat  în Petroşani.

2013-07-09 14.02.20Preşedintele Sindicatului „Huila”, Laszlo Domokos , susţine că s-au făcut presiunia supra oamenilor şi, mai ales, asupra personalului TESA, şi că i s-a sugerat şi lui, direct, să renunţe la manifestarea de protest organizată marţi. Domokos spune că presiunile au fost făcute direct de conducerea SNIMVJ. „S-a încercat să se pună presiune pe oameni să nu participe la miting, personalului TESA i s-a sugerat să nu participe la miting… Conducerea a făcut acest lucru, nu ştiu ce interese are (…) Oamenilor li s-a sugerat să nu participe la miting, iari nouă ni s-a spus de către conducerea societăţii că ar fi bine să renunţăm…”, a declarat Laszlo Domokos, liderul Sindicatului „Huila”.

Pe de altă parte, directorul SNIMVJ, Petre Drăgoescu, recunoaşte că a stat de vorbă cu sindicaliştii, dar în ideea amânării acţiunii de protest. „La sfârşitul acestei săptămâni vom avea o întâlnire la nivelul ministerului, pentru a încerca să găsim o soluţie a acestei probleme. Le-am solicitat să amâne protestul până după această întâlnire”, a declarat Petre Drăgoescu. Cât priveşte personalul TESA, directorul SNIMVJ spune că nu ar fi putut participa la acţiunea sindicală decât dacă ar fi plecat mai repede de la serviciu, pentru că mitingul a fost programat între orele 13:30 – 15:30.

Sindicaliştii reclamă faptul că oficialii Complexului Energetic Hunedoara au refuzat de la 1 iulie  să mai cumpere huilă de la cele trei mine neviabile – Petrila, Paroşeni şi Uricani – ceea ce duce la oprirea producţiei. În plus, preţul oferit pentru cărbunele extras de ei este extrem de mic, de doar 43 de lei/ Gcal, în contradicţie cu programul convenit cu reprezentanţii Comisiei Europene. La începutul acestei săptămâni, CEH a lansat o comandă, pentru 10.000 de tone de huilă, dar numai pentru săptămâna în curs, ceea ce nu rezolvă problema de fond.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + paisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit