S-a încercat anularea mitingului.Minerii protestatari reclamă presiunile administraţiei

Liderii Sindicatului „Huila”, la care sunt afiliaţi angajaţii de la cele trei mine neviabile, acuză conducerea Societăţii Naţionale de Închideri de Mine Valea Jiului SA că a pus presiune pe mineri pentru a nu participa la mitingul organizat  în Petroşani.

2013-07-09 14.02.20Preşedintele Sindicatului „Huila”, Laszlo Domokos , susţine că s-au făcut presiunia supra oamenilor şi, mai ales, asupra personalului TESA, şi că i s-a sugerat şi lui, direct, să renunţe la manifestarea de protest organizată marţi. Domokos spune că presiunile au fost făcute direct de conducerea SNIMVJ. „S-a încercat să se pună presiune pe oameni să nu participe la miting, personalului TESA i s-a sugerat să nu participe la miting… Conducerea a făcut acest lucru, nu ştiu ce interese are (…) Oamenilor li s-a sugerat să nu participe la miting, iari nouă ni s-a spus de către conducerea societăţii că ar fi bine să renunţăm…”, a declarat Laszlo Domokos, liderul Sindicatului „Huila”.

Pe de altă parte, directorul SNIMVJ, Petre Drăgoescu, recunoaşte că a stat de vorbă cu sindicaliştii, dar în ideea amânării acţiunii de protest. „La sfârşitul acestei săptămâni vom avea o întâlnire la nivelul ministerului, pentru a încerca să găsim o soluţie a acestei probleme. Le-am solicitat să amâne protestul până după această întâlnire”, a declarat Petre Drăgoescu. Cât priveşte personalul TESA, directorul SNIMVJ spune că nu ar fi putut participa la acţiunea sindicală decât dacă ar fi plecat mai repede de la serviciu, pentru că mitingul a fost programat între orele 13:30 – 15:30.

Sindicaliştii reclamă faptul că oficialii Complexului Energetic Hunedoara au refuzat de la 1 iulie  să mai cumpere huilă de la cele trei mine neviabile – Petrila, Paroşeni şi Uricani – ceea ce duce la oprirea producţiei. În plus, preţul oferit pentru cărbunele extras de ei este extrem de mic, de doar 43 de lei/ Gcal, în contradicţie cu programul convenit cu reprezentanţii Comisiei Europene. La începutul acestei săptămâni, CEH a lansat o comandă, pentru 10.000 de tone de huilă, dar numai pentru săptămâna în curs, ceea ce nu rezolvă problema de fond.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouăsprezece − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei