Riscau sănătatea minerilor. Baraca din Petrila unde bucureştenii vroiau să prepare hrana ortacilor nu are autorizaţie sanitară!

Firma care a încercat să intre pe uşa licitaţiei pentru hrana caldă a minerilor cu o adeverinţă de la Primăria Petrila care îi dădea în administrare o baracă putea îmbolnăvi toţi ortacii, dacă ar fi câştigat selecţia de oferte.

mancare_mineri_1Legislaţia în domeniul achiziţiilor publice este cel puţin deficitară şi, cu o dovadă de spaţiu, oricine poate participa la orice licitaţie, indiferent de natura sau de implicaţiile acesteia. Iar dacă devine şi câştigător pe baza ofertei prezentate, lucrurile se pot complica la modul cel mai serios. Acest lucru este scos din nou la lumină de licitaţia pentru masa caldă a minerilor, unde o societate din Bucureşti a încercat să câştige contractul în valoare de aproape 7 milioane de lei, fără să îndeplinească normele minime de securitate alimentară. Licitaţia a avut loc la finele săptămânii trecute, la sediul SNH, iar la selecţie s-a prezentat şi o firmă din Bucureşti, specializată, spun cunoscătorii, mai ales în servicii de catering. Cum minerii nu pot mânca „din caserolă”, iar firma nu avea sediu în Valea Jiului unde să prepare hrana caldă, soluţia a fost o baracă de la intrarea în Mina Petrila. Reprezentanţii societăţii bucureştene au primit din partea administraţiei locale din Petrila un acord de folosire a acelei locaţii, cu care au reuşit să se înscrie în licitaţie.  Din fericire pentru beneficiarii serviciilor acesteia, adică minerii angajaţi la cele 4 mine viabile, firma nu a fost declarată câştigătoare.

Dosar incomplet!

Spunem „din fericire” pentru că ar fi putut fi pusă în pericol sănătatea ortacilor, pentru că firma nu deţine   autorizaţie sanitar – veterinară nici pentru prepararea hranei la punctul din Petrila şi nici pentru transport. Acest lucru l-au descoperit inspectorii sanitar – veterinari. „Noi spunem că firma din Bucureşti care a vrut să organizeze masa caldă a minerilor că nu ar fi putut să obţină această facilitate, întrucât în dosarul de licitaţie ar fi trebuit să depună documente care atestă calitatea lor că pot să organizeze, să transporte şi să ofere masă caldă pentru aproape 2700 de persoane. Această firmă nu dispune de autorizaţie sanitar – veterinară pentru spaţiul din Petrila cu care s-au afişat la licitaţie. Trebuie să existe sursă de apă, canalizare şi toate celelalte utilităţi prevăzute de lege. Cât priveşte firma care oferă acest serviciu (n.r. şi care a şi câştigat licitaţia) de 20 de ani nu au avut nicio problemă legată de acest serviciu”, a declarat Octavian Popescu, medic şef coordonator al CSVSA Petroşani.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată