Riscau sănătatea minerilor. Baraca din Petrila unde bucureştenii vroiau să prepare hrana ortacilor nu are autorizaţie sanitară!

Firma care a încercat să intre pe uşa licitaţiei pentru hrana caldă a minerilor cu o adeverinţă de la Primăria Petrila care îi dădea în administrare o baracă putea îmbolnăvi toţi ortacii, dacă ar fi câştigat selecţia de oferte.

mancare_mineri_1Legislaţia în domeniul achiziţiilor publice este cel puţin deficitară şi, cu o dovadă de spaţiu, oricine poate participa la orice licitaţie, indiferent de natura sau de implicaţiile acesteia. Iar dacă devine şi câştigător pe baza ofertei prezentate, lucrurile se pot complica la modul cel mai serios. Acest lucru este scos din nou la lumină de licitaţia pentru masa caldă a minerilor, unde o societate din Bucureşti a încercat să câştige contractul în valoare de aproape 7 milioane de lei, fără să îndeplinească normele minime de securitate alimentară. Licitaţia a avut loc la finele săptămânii trecute, la sediul SNH, iar la selecţie s-a prezentat şi o firmă din Bucureşti, specializată, spun cunoscătorii, mai ales în servicii de catering. Cum minerii nu pot mânca „din caserolă”, iar firma nu avea sediu în Valea Jiului unde să prepare hrana caldă, soluţia a fost o baracă de la intrarea în Mina Petrila. Reprezentanţii societăţii bucureştene au primit din partea administraţiei locale din Petrila un acord de folosire a acelei locaţii, cu care au reuşit să se înscrie în licitaţie.  Din fericire pentru beneficiarii serviciilor acesteia, adică minerii angajaţi la cele 4 mine viabile, firma nu a fost declarată câştigătoare.

Dosar incomplet!

Spunem „din fericire” pentru că ar fi putut fi pusă în pericol sănătatea ortacilor, pentru că firma nu deţine   autorizaţie sanitar – veterinară nici pentru prepararea hranei la punctul din Petrila şi nici pentru transport. Acest lucru l-au descoperit inspectorii sanitar – veterinari. „Noi spunem că firma din Bucureşti care a vrut să organizeze masa caldă a minerilor că nu ar fi putut să obţină această facilitate, întrucât în dosarul de licitaţie ar fi trebuit să depună documente care atestă calitatea lor că pot să organizeze, să transporte şi să ofere masă caldă pentru aproape 2700 de persoane. Această firmă nu dispune de autorizaţie sanitar – veterinară pentru spaţiul din Petrila cu care s-au afişat la licitaţie. Trebuie să existe sursă de apă, canalizare şi toate celelalte utilităţi prevăzute de lege. Cât priveşte firma care oferă acest serviciu (n.r. şi care a şi câştigat licitaţia) de 20 de ani nu au avut nicio problemă legată de acest serviciu”, a declarat Octavian Popescu, medic şef coordonator al CSVSA Petroşani.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute